nieuws

Wim Bosman houdt op te bestaan

Logistieke dienstverlening 5392

Wim Bosman verdwijnt. Dat wil zeggen de naam. De Logistieke dienstverlener verandert de naam in Mainfreight.

Wim Bosman houdt op te bestaan

Ruim vijf jaar nadat het Nieuw-Zeelandse Mainfreight logistieke dienstverlener Wim Bosman overnam, verdwijnt de naam definitief. Wim Bosman wordt Mainfreight per 1 december.

Overname

Mainfreight kocht de Wim Bosman Group in april 2011 van de gelijknamige eigenaar. Door deze overname werd de logistieke dienstverlener een wereldwijde speler, op het gebied van  warehousing-, transport- en distributie.

Uitbreiding distributiecentra

De naamsverandering plaatst Mainfreight internationaal in een betere positie om te groeien. Mainfreight heeft de afgelopen vijf jaar nieuwe vestigingen geopend in Bergen op Zoom (Nederland), Cluj-Napoca (Roemenië), Frankfurt en Gelsenkirchen (Duitsland), Londen (Verenigd Koninkrijk) en Poznań/ Luboń (Polen).

De naam van de bestaande vestigingen van Wim Bosman in Frankrijk, Oekraïne, Polen en Rusland waren al veranderd in Mainfreight. Evenals Ais&Ocean divisie. 

Wim Bosman historie

Hiermee komt de naam Wim Bosman na 53 jaar te vervallen. Wim Bosman, oprichter van de Wim Bosman Groep, startte zijn bedrijf in 1963 zijn eerste vrachtwagen. In 53 jaar is de organisatie uitgegroeid tot een gerespecteerde logistiek dienstverlener in Europa met meer dan 2.000 medewerkers.

Mainfreight werd in 1978 in Nieuw-Zeeland opgericht Het bedrijf heeft inmiddels 239 vestigingen in Azië, Australië, Europa en de Verenigde Staten. Er werken 6.400 mensen.

Reageer op dit artikel