nieuws

De Rijke Group: ‘basisdata moet juist zijn’

Logistieke dienstverlening 1867

De Rijke Group: ‘basisdata moet juist zijn’
Mark van Veen, ICT Manager Europe bij De Rijke Group

De rol van logistiek dienstverleners verandert. Tijdens ICT & Logistiek gaf Mark van Veen, ICT Manager Europe bij De Rijke Group aan welke consequenties dit voor LDV’er heeft en welke rol IT daarbij speelt. “In de consumentenmarkt zie je dat de klant steeds veeleisender wordt, maar die ontwikkeling zie je absoluut ook in de logistiek zijn intrede doen. Goede info geven is alleen mogelijk als je data van goede kwaliteit is.”

De Rijke Groep rolt op dit moment Europees breed het Kewill Move-platform uit. En de belangrijkste reden daarvoor is dat De Rijke Group uniformiteit wil op ICT-gebied. “Vooral uniformiteit in de basisdata. Die gegevens moeten juist zijn, pas als de data en de data handling op orde is, kun je echt stappen maken op efficiencygebied.”

‘Mensen bepalender dan ICT’

De manier van implementeren mag, wat Van Veen betreft, best per land verschillend zijn, als het Move-platform uiteindelijk maar staat en kan zorgen voor de gewenste basis. “Bij het implementeren van software is niet de ICT van doorslaggevend belang, maar de mensen met wie je werkt. En dus moet je je implementatiestrategie daarop aanpassen. De ene keer is Prince 2 juist, de volgende keer agile/scrum.”

De Rijke Group voorziet uitrol veel meer applicaties

De uitrol van het Kewill-platform bij De Rijke Group was volgens Van Veen voor de logistiek dienstverlener een goede stap om data te structureren. “We wisten direct dat de data al voorafgaand aan een nieuwe implementatiestap op orde moest zijn. Maar hetzelfde geldt dat data kloppend moet zijn als je een nieuwe klant aansluit, een offerte uitbrengt of om een andere reden snel moet reageren op een vraag uit de markt.” Kewill is daarbij de basis en volgens de ICT manager moet daaruit data naar een toenemend aantal applicaties worden verzonden. “Onze kennis zal in Move te vinden zijn, maar voor diverse processen zullen we specifieke applicaties gaan inzetten. Zoals Transwide. En die laatste stap betekent ook dat je als logistiek dienstverlener steeds nauwer met allerlei ICT-leveranciers om tafel moet gaan zitten om te overleggen hoe je inspeelt op de toekomst.”

Webinar innovatie

In het verlengde van dit artikel ligt het webinar dat Logistiek.nl samen met Kewill organiseert op 24 november 2016. De onderwerpen innovatie, ketenregie en ICT-tools staat centraal tijdens dit webinar. Aanmelden voor het webinar is nog mogelijk.

Reageer op dit artikel