nieuws

Bakker Logistiek stopt met diepvries

Logistieke dienstverlening 5814

Bakker Logistiek stopt met diepvries

Bakker Logistiek stoot zijn divisie diepvries af. Diepvries past niet goed genoeg bij de andere soorten dienstverlening van de logistieke dienstverlener.

Bakker Logistiek (nr 5 in Top 100 Logistieke Dienstverleners)heeft na een ‘strategische heroverweging’ gekozen diepvries af te stoten. Het blijkt dat de diepvriestransport activiteiten ‘onvoldoende synergie hebben’ met de overige transportactiviteiten. Bakker draagt de activiteiten op het gebied van diepvries over aan de Dasko Groep.

Sinds 2005 actief in diepvries

Bakker was sinds 2005 actief in de diepvrieslogistiek, na de de overname van Broersma Logistiek. Vanaf de locatie in Heerenveen verzorgde het bedrijf de logistiek middels crossdocking voor diverse opdrachtgevers.

Richten op core business

Bakker Logistiek concentreert zich op haar core business: warehousing (in diverse koelklasses) en ambient-, geconditioneerd en gekoeld transport in de Benelux en Duitsland. Bij de overdracht zijn geen medewerkers betrokken. De groep medewerkers in Heerenveen blijft in dienst bij Bakker Logistiek, zo laat Bakker desgevraagd weten.

Operatie verhuist naar Duitsland

Dasko neemt de activiteiten per 1 december over. Ze worden voortgezet in het Duitse Wietzendorf waar Dasko beschikt over een eigen vrieshuis met mogelijkheden voor orderpick, crossdocking en opslag. Tevens wordt gebruik gemaakt van een hub in Rheine.
Dasko Groep Dasko Groep heeft vestigingen in Almelo, Zwolle, Wietzendorf (DLD) en Nieprusziewo (PL).

Reageer op dit artikel