nieuws

Wezenberg bouwt nieuw logistiek centrum in Nieuwegein

Logistieke dienstverlening 6813

Wezenberg bouwt nieuw logistiek centrum in Nieuwegein
Wethouder Johan Gadella van Economische Zaken van Nieuwegein (foto links) en directeur Gert Wezenberg van Wezenberg Transport ondertekenden afgelopen woensdag een overeenkomst voor de aankoop van een kavel van 11.244 vierkante meter door Wezenberg op bedrijventerrein Het Klooster bij Nieuwegein. Foto: Marco Spelten

Logistiek dienstverlener Wezenberg verhuist de op- en overslag van food en non-foodproducten naar een nieuw logistiek centrum in Nieuwegein. De huidige opslaglocaties in De Meern en Deil voldoen niet meer aan de eisen van het bedrijf.

Afgelopen woensdag tekende Wezenberg met de gemeente Nieuwegein een overeenkomst voor de aankoop van een kavel op logistiek bedrijvenpark Het Klooster. Het betreft een perceel van 11.244 vierkante meter nabij het al gevestigde distributiecentrum, waar XPO verantwoordelijk is voor de verslogistiek van Albert Heijn. In september starten de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe zogeheten Agrarisch Logistiek Centrum (ALC), dat deel uitmaakt van de Wezenberg Groep.

Crossdock-activiteiten voor AH en Aldi

Op de nieuwe locatie verricht de logistiek dienstverlener crossdock-activiteiten voor Albert Heijn en Aldi. Dat houdt in dat de goederen direct herverdeeld worden en gereedgemaakt voor verzending.

Korte termijnopslag AGF-producten

Daarnaast verricht Wezenberg in het logistiek centrum de korte termijn opslag van geconditioneerde AGF-producten. Het bedrijf realiseert bij het nieuwe bedrijfspand ook een garagebedrijf, wasstraat en tankstation.

Wezenberg realiseerde ook een LNG-tankstation

Wezenberg Transport  is één van de vaste logistiek dienstverleners voor de Albert Heijn-winkels en ook gedeeltelijk eigenaar van Klooster Parking. Aan de overkant van het verscentrum realiseerde dit onderdeel van Wezenberg in eerder stadium al een parkeerterrein voor vrachtwagens en een LNG-tankstation.

Verscentrum stimulans extra werkgelgenheid

Volgens wethouder Johan Gadella van Economische Zaken van Nieuwegein (op plaats 11 van belangrijkste logistieke hotspots van Nederland, red.) toont deze grondtransactie aan dat de komst van het verscentrum voor Albert Heijn ook leidt tot verwante bedrijvigheid. “Hiermee trekt de werkgelegenheid verder aan wat een stimulans is voor de lokale economie. De goede bereikbaarheid van Het Klooster biedt voordeel om activiteiten slim bij elkaar te laten komen.”
In juni maakte Prologis bekend dat het – voor niet bij nader genoemde internationale logistiek dienstverlener – ook op Het Klooster een distributiecentrum van 23.000 vierkante meter gaat ontwikkelen.

Reageer op dit artikel