nieuws

Subsidie voor samenwerking servicelogistieke vernieuwingen

Logistieke dienstverlening 1619

Subsidie voor samenwerking servicelogistieke vernieuwingen

Bedrijven die samenwerken aan nieuwe logistieke oplossingen rondom service en onderhoud kunnen advies, begeleiding en mogelijk subsidie krijgen van Topsector Logistiek.

Vernieuwing in de logistiek is belangrijk. Daarom stimuleert Topsector Logistiek dit middels subsidie. Het gaat specifiek om samenwerkingen binnen de logistiek rondom service en onderhoud. Bijvoorbeeld de voorraad en het vervoer van reserve-onderdelen of vervangende producten.

Samenwerken betekent bijvoorbeeld het delen van ideeën, een magazijn, monteurs of kennis. Bedrijven die samenwerken aan nieuwe logistieke oplossingen met minimaal twee partners kunnen aanspraak maken op advies en begeleiding in het innovatie-traject, en mogelijk op subsidie om uw plannen mogelijk te maken.

Succesverhalen

Vernieuwende oplossingen beginnen vaak met het vinden van goede partners. Bijvoorbeeld branchegenoten uit een andere regio of ondernemingen die iets anders bieden of waarmee  faciliteiten kunnen worden gedeeldd. Er zijn al verschillende ondernemingen die samen succes boekten. Zo werd tijdens de Volvo Ocean Race het servicecentrum gedeeld, waardoor er minder voorraad nodig was. De kosten per zeilteam daalden van 35 miljoen naar 10 tot 15 miljoen.

Op dit moment onderzoeken 27 bedrijven in de maritieme sector hoe ze samen een digitaal warehouse kunnen oprichten waar reserveonderdelen met een 3D-printer worden gemaakt.

Innovatie-sessies

Er worden binnenkort een aantal innovatie-sessies georganiseerd bedoelt om te informeren welke ondersteuning bedrijven kunnen krijgen en het ontmoeten van potentiele partners om mee samen te werken te faciliteren.

Lees ook: Prijsvraag  Topsector moet samenwerking in service logistiek stimuleren

Reageer op dit artikel