nieuws

Distributieactiviteiten Plus niet langer bij Post-Kogeko

Logistieke dienstverlening 4064

Distributieactiviteiten Plus niet langer bij Post-Kogeko

Logistiek dienstverlener Post-Kogeko is de distributieactiviteiten voor de distributiecentra van Plus Retail in Hendrik Ido Ambacht en Ittervoort kwijtgeraakt. Simon Loos en Franken Transport nemen deze activiteiten voor de supermarktketen over per 1 januari 2017.

De activiteiten voor het dc van Hendrik Ido Ambacht (Noord-Holland) komen in handen van Simon Loos. Die van het dc van Plus Retail in het Limburgse Ittervoort gaan naar Franken Transport.

Post-Kogeko verloor tender

De overname van de distributieactiviteiten van beide logistiek dienstverleners komt voort uit een tender die Plus Retail in april van dit jaar uitschreef, meldt Post-Kogeko.

Personeel en materieel worden overgenomen

Personeel en materieel van Post-Kogeko die voor deze activiteiten werden ingezet, zijn overgenomen door Simon Loos (nr. 15 in de Top 100 ldv van dit jaar, red.) en Franken Transport uit het Limburgse Bergen. De werkgelegenheid voor alle in totaal 35 vrachtwagenchauffeurs met standplaats Hendrik Ido Ambacht en Ittervoort blijft gehandhaafd. Post-Kogeko zegt in een toelichting dat Plus Retail ‘niet ontevreden was over het geleverde werk.’ “Het is natuurlijk nooit leuk als je een tender verliest van collega’s. Laat onverlet dat we nu al kunnen zeggen dat we dit jaar -na wat mindere jaren- goed gaan afsluiten”, zegt Harald Lourens, financieel directeur bij Post-Kogeko.

Masterplan trok veel aandacht

De logistiek dienstverlener uit Maasdijk trok eerder dit jaar veel aandacht met een masterplan van Annual Insight, waarin openhartig wordt ingegaan hoe het bedrijf er weer bovenop is gekomen nadat het voorbestaan eind 2014 aan een zijden draadje hing.

Reageer op dit artikel