nieuws

Combex en IJB werken samen aan LEAN

Logistieke dienstverlening 1368

Combex en IJB werken samen aan LEAN
Op de foto John Engelsman, algemeen directeur van IJB Groep en Freerk Lautenbag, algemeen directeur van Combex Bouwlogistiek samen met Olaf de Boer van NextPage.

Logistiek dienstverlener Combex Bouwlogistiek en haar klant IJB Groep tekenden onlangs een overeenkomst om gezamenlijke LEAN project uit te voeren bedoeld om verspillingen zoals wachtkosten en lege kilometers tot een minimum te beperken. Beide bedrijven willen zo hun samenwerking nog verder optimaliseren. Zij laten zich in dit project begeleiden door Olaf de Boer van NextPage.

Combex Bouwlogistiek en IJB Groep zijn er van overtuigd dat niet alleen zij, maar ook de klanten van IJB Groep zullen profiteren van deze efficiëntere logistiek.

Verbeterteams

Medewerkers van Combex Bouwlogistiek en IJB Groep gaan verbeterteams vormen die gezamenlijk bepaalde werkprocessen gaan verbeteren. Het project is gebaseerd op de succesvolle verbetermethodiek van LEAN. Het is redelijk uniek te noemen dat een logistiek dienstverlener met een klant een LEAN project doet. Olaf de Boer, gecertificeerd LEAN specialist bij NextPage legt het principe van LEAN uit: “Een LEAN project betrekt medewerkers bij een probleem en laat hen met oplossingen komen, die ze zelf vervolgens ook implementeren. Met behulp van LEAN worden verspillingen in de logistieke keten opgespoord, meetbaar gemaakt en geanalyseerd. Vervolgens worden verbeteringen doorgevoerd en gecontroleerd”.

Reageer op dit artikel