nieuws

Rotra wint eerste NT Marketing Trofee

Logistieke dienstverlening 2075

Rotra wint eerste NT Marketing Trofee

Logistiek dienstverlener Koninklijke Rotra is de eerste winnaar van de NT Marketing Trofee, een nieuwe jaarlijkse prijs van uitgeverij NT Publishers. De uitreiking vond plaats tijdens het Congres Marketing in Utrecht.

Marketing is een steeds belangrijker wordende discipline in de transport en logistiek. Om dit te onderstrepen, en innovatieve manieren om marketing in te zetten te ondersteunen, nam NT Publishers het initiatief tot het uitloven van de NT Marketing Trofee. Volgens NT een start van een nieuwe jaarlijkse traditie in b2b-marketing in transport en logistiek.

Bewijs als basis

Juryvoorzitter Michel Schuuring, directeur van NT Publishers, vindt Koninklijke Rotra de terechte winnaar van de eerste NT Marketing Trofee. ‘Waar anderen zoeken naar bewijs om een claim te onderbouwen, heeft Koninklijke Rotra het bewijs gebruikt om de marketing op te baseren.’

Criteria

De beoordeling heeft plaatsgevonden op basis van de presentatie die Rotra tijdens het congres gaf. De criteria zijn: (1) visie en strategie, (2) (groei in) marktaandeel, (3) branding, (4) vernieuwing en (5) organisatie. Rotra blinkt vooral uit om het gebied van marketing automatisering.

Jury en publiek bepalen winnaar

Vier finalisten maakten kans op de Trofee, naast Rotra waren ook de logistieke bedrijven TGN|Fritom, Visbeen Transport en Airhunters genomineerd. De winnaar werd bepaald op basis van een jury-oordeel en input van het publiek (respectievelijk 80% en 20%) dat aanwezig was bij het congres. De jury bestond naast Michel Schuuring (voorzitter) uit Branko Schuurman (DHL), Lisette van der Pijl (Tanker) en Jaap Toorenaar (ARA).

Prijzen

De NT Marketing Trofee bestaat uit een plastiek en een cheque voor 5.000 euro aan marketinguitingen te besteden bij NT Publishers. Onder meer sales manager Michiel van Berkel en directeur Machiel Roelofsen stonden namens Rotra op het podium om de prijzen in ontvangst te nemen.

Top 100 logistiek dienstverleners

De inventarisatie van de jaarlijkse Top 100 logistiek dienstverleners zit er op. De lijst is klaar en wordt donderdag 15 april gepubliceerd. Rotra wordt ook vermeld in deze lijst. Weten op welke plaats? Zorg ervoor dat u de nieuwsbrief en het magazine met poster niet mist.

Reageer op dit artikel