nieuws

Rotra opent Container Terminal Doesburg officieel

Logistieke dienstverlening 2137

Rotra opent Container Terminal Doesburg officieel

Na jaren soebatten met de plaatselijke en regionale overheden heeft Rotra zijn container overslagpunt. Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning van de Provincie Gelderland opende vrijdag 15 april officieel Container Terminal Doesburg.

De terminal met overslagterrein is gesitueerd tussen de eerder gerealiseerde rondweg en de oever van de de IJssel aan de noordzijde van Rotra’s bedrijfsperceel. Met een binnenvaartaansluiting maakt Rotra gebruik van bestaande infrastructuur (de IJssel) waarmee het een duurzame groei kan bewerkstelligen.

Multi modaal

Met een eigen terminal zet Rotra in op duurzamer en kostenefficiënter transport voor verladers door de verplaatsing van transport per truck naar transport per binnenwater (modal shift). Productiebedrijven in de regio kunnen hierdoor competitief blijven produceren. Daarbij versterkt Container Terminal Doesburg de regio als voornaam logistieke hotspot en daarmee de verbinding vanuit Gelderland met het achterland in Duitsland en de rest van Europa.

Reductie 200 vrachtwagens

De terminal is volgens de logistiek dienstverlener een milieuvriendelijk alternatief voor het containervervoer over de weg. Containers die nu per truck vanuit de havens van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen worden vervoerd, kunnen voortaan per binnenschip worden getransporteerd. Afhankelijk van het type schip dat bij Rotra afmeert, kunnen er zo’n 200 vrachtwagens vervangen worden door één binnenvaartschip.

LNG

Rotra heeft de terminal voorzien van een multimodaal LNG-vulstation. Het station wordt ingezet voor het afvullen van zowel binnenvaartschepen als vrachtauto’s en is daarmee de 1e in Europa; een noviteit.

10.000 containers

De terminal werd afgelopen vrijdag officieel geopend, maar nog niet in gebruik genomen. Voordat dit kan, moet de invaart nog worden verbreed en gereedgemaakt voor klasse 5a schepen. Rotra verwacht jaarlijks tot 10.000 containers op haar Container Terminal af te handelen.

 

 

Reageer op dit artikel