nieuws

Nagel Group en Kivits verenigen krachten

Logistieke dienstverlening 2071

Nagel Group en Kivits verenigen krachten

Nagel Group en logistiek dienstverlener Kivits werken samen. De deal geeft beide bedrijven grote logistieke voordelen.

De samenwerking is gestoeld op de sterke punten van beide partijen: Kivits, actief in de koellogistiek krijgt toegang tot het Europese netwerk van de Nagel-Group, dat zo’n 100 vestigingen in 16 landen telt, De Nagel Group, actief in de levensmiddelensector kan zijn voordeel doen met de distributiestructuur en infrastructuur van Kivits.

Waalwijk

Door de samenwerking met Kivitis heeft Nagel een tweede vestiging in Nederland, namelijk in Waalwijk. Nagel maakt sinds kort gebruik van het Brabantse distributiecentrum van Kivits. Kivitis neemt in Zuid- en West-Nederland de afhaling, omslag en distributie voor zijn rekening.

Sterkere marktpositie

“Dankzij deze strategische nieuwe richting kunnen we ons netwerk aanpassen aan de veranderingen in de levensmiddelenlogistiek en komen we tegelijkertijd steviger in de Nederlandse markt te staan”, aldus Björn Schniederkötter, COO van de Nagel-Group. Een aanzienlijk deel van het volume dat tot dusver in Raalte werd opgevangen, wordt voortaan via Waalwijk gedistribueerd.

Groeipotentie

“We kunnen niet alleen het nationale distributienetwerk optimaliseren, met Raalte als distributiecentrum voor het noordoosten en Waalwijk voor het zuidwesten, maar vergroten we ook de totale im- en exportcapaciteit in Nederland”, vult Hans De Landsheere, directeur Nagel Nederland aan. Volgens de leidsman biedt de deal groeikansen. Naast hoogwaardige dienstverlening kan Nagel zijn klanten meer mogelijkheden bieden op het gebied van distributie, warehousing en Value Added Services.

 

 

Reageer op dit artikel