nieuws

DB Schenker actief in Iran

Logistieke dienstverlening 1651

DB Schenker actief in Iran

Logistiek dienstverlener DB Schenker is volgens eigen zeggen een van de weinige logistieke bedrijven die een compleet dienstenpakket aanbied van en naar bestemmingen in Iran. Zowel via lucht, zee en land biedt het Duitse concern transitverbindingen aan via Teheran en zeehaven Bandar Abbas.

Bij zijn activiteiten in Iran werkt DB Schenker, nummer 3 in de onlangs verschenen Top 100 Logistiek Dienstverleners, samen met partner Meshkin Co, met hoofdkantoor in Teheran en lokale kantoren in Bazargan, Jolfa, Tabriz en Bandar Abbas. Daarnaast heeft Meshkin lokale vertegenwoordiging in meer dan twintig plaatsen in Iran.

Activiteiten in beurslogistiek

Door de opheffing van de handelsbeperkingen bloeit de handel in Iran snel en worden veel vakbeurzen georganiseerd. “Als het gaat om beurslogistiek en bijzondere transporten loopt DB Schenker voorop in ervaring en mogelijkheden, ook in Iran”, stelt Nicole Biesheuvel, Director Sales, Marketing & Communication van DB Schenker.

Oplossingen bijzonder transport

Volgens Biesheuvel heeft de logistiek dienstverlener als voordeel dat het beschikt over een uitgebreid beursnetwerk en gespecialiseerde teams waarmee op creatieve wijze maatwerkoplossingen worden geboden, die ook kostenefficiënt zijn. “Klanten die zware en buitengewone ladingen te vervoeren hebben, zoals in de sector olie en gas, kunnen ook rekenen op onze diensten. Dat geldt van onshore en offshore-projecten tot en met de coördinatie van speciale transportvergunningen.”

Dagelijkse luchtvrachtverbinding

Vanuit Nederland biedt Schenker Logistics Nederland richting Iran gegarandeerde vertrekken voor landtransport aan. Voor groupage en LTL eenmaal per week en FTL dagelijks. Ook is er een dagelijkse luchtvrachtverbinding naar luchthaven IKA (Teheran). De FCL- en LCL-zeevracht loopt via de zeehaven Bandar Abbas.

Reageer op dit artikel