nieuws

Melis getroffen door grote brand

Logistieke dienstverlening

Melis getroffen door grote brand
Het bedrijfspand van Melis Transport in het Gelderse Duiven is volledig in de as gelegd als gevolg van een uitslaande brand afgelopen donderdagavond.

Het bedrijfspand van logistiek dienstverlener Melis Transport in Duiven is verwoest door een grote brand. Bijna alle vrachtwagens zijn gespaard gebleven. Directeur Marwin Melis laat weten dat zijn bedrijf – met de nodige improvisaties- volledig operationeel is.

De brand brak afgelopen donderdagavond uit. De brand, die naar alle waarschijnlijkheid aan de achterkant van het bedrijfspand van Melis is ontstaan, werd ontdekt door een chauffeur.

Aangrenzende bedrijven verwoest

De vuurzee die daarop ontstond, ging gepaard met explosies, vermoedelijk veroorzaakt door het ontploffen van autobanden of gasflessen, meldt de Gelderlander. Ook het aangrenzende Truckherstel.nl (een dochterbedrijf van Melis) en Buitinck Products zijn zwaar getroffen door de brand.

Melis: ‘weekend van rouw’

“Afgelopen weekend hebben we als familie gerouwd om de brand, nu gaan we de boel weer opbouwen”, zegt eigenaar Marwin Melis vastbesloten. De jonge ondernemer uit Arnhem laat vanochtend in een korte verklaring ook weten dat zijn bedrijf gewoon op volle toeren draait. “Alle vrachtwagens zijn onderweg en onze ict-systemen doen het gewoon. We hebben nog niet zo heel lang geleden ons transport management systeem en boordcomputers volledig laten vervangen. Dat is een geluk bij een ongeluk geweest want die vervanging zorgt ervoor dat we nu gewoon operationeel zijn in heel Europa. Onze planning werkt gewoon dankzij buurman Synerlogic die kantoorruimte beschikbaar heeft gesteld.”

Medewerking gemeente

De brand is een hard gelag voor Melis want zijn bedrijf is nog maar een jaar geleden verhuisd naar een nieuw bedrijfspand aan de Dijkgraaf in het Gelderse Duiven. “We willen hier gewoon blijven en het bedrijf weer opnieuw opbouwen. Ik hoop ook dat de gemeente Duiven haar medewerking zal verlenen.” Alle vrachtwagens van Melis, op één na, zijn gered. Melis: “‘Dat is extra zuur want het was ‘de neus’, de Scania-old timer van mijn vader.”

Oorzaak brand niet te achterhalen

Vanwege de heftigheid is de oorzaak van de brand niet meer te achterhalen bij Melis. “Er zijn drie experts bijgehaald, maar ze kunnen niks meer vinden. Zoiets komt sporadisch voor”, verklaart een brandweerwoordvoerder vrijdag tegenover de Gelderlander.

Reageer op dit artikel