nieuws

Marktplaats logistiek start met tien diensten

Logistieke dienstverlening

Marktplaats logistiek start met tien diensten

De gemeente Rotterdam zet in op efficiëntere logistiek door het hergebruiken van containers, het plannen met file-informatie en door meer logistiek over water. Om dit te faciliteren is De Verkeersonderneming gekomen met het platform de Marktplaats voor Logistiek waarop de eerste tien diensten zijn gelanceerd.

De efficiëntere logistiek heeft als doel minder ritten in de spits. “We zijn ontzettend trots dat de eerste tien diensten op de Marktplaats een feit zijn. Door deze diensten gebundeld en overzichtelijk weer te geven draagt de Marktplaats bij aan een logistieke efficiencyslag voor het bedrijfsleven waardoor we de haven en de regio verder economisch versterken”, zegt Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf Rotterdam NV. Met cofinanciering én een businessplan om binnen twee jaar geheel op eigen benen te staan, gaan de eerste tien bedrijven aan de slag.

Tien diensten

Het idee voor de marktplaats is ontstaan in 2014 waarna al snel de eerste vier oplossingen kwamen. Nu is dat aantal uitgegroeid tot tien diensten: AMCS Routing Portal, Container Transferium Alblasserdam, Logistiek Centrum Gorinchem, Container Monitor, Match Back Systems, Containeroverslag Krimpenerwaard, Poseidon Logistics Intelligence, ContainerMATCH, Verkeerscentrale voor bouwlogistiek en Carpooling for Cargo. De diensten die worden aangeboden omvatten slimme planningsystemen, bundeling van transport zodat vervoer over water voor meer partijen rendabel wordt, containers delen en supply chain beveiliging zodat chauffeurs 24/7 het terrein op kunnen.

Diensten worden alleen op de marktplaats opgenomen als ze ook daadwerkelijk spitsmijdingen realiseren.

Samenwerken voor bereikbaarheid

Het doel van de Marktplaats voor Logistiek is om de logistiek efficiënter in te richten en daarmee te zorgen voor minder ritten in de spits. De Verkeersonderneming is de uitvoeringsorganisatie voor het programma Beter Benutten en werkt al jaren samen met TLN, EVO en Deltalinqs in verschillende projecten die bijdragen aan minder files. Nu gaat De Verkeersonderneming ook de samenwerking aan met diensten die bijdragen aan spitsmijdingen. In totaal mikt de Marktplaats voor Logistiek met deze 10 bedrijven op 300 spitsmijdingen. In het voorjaar komt De Verkeersonderneming met een oproep voor nieuwe diensten. Deze Marktplaats maakt deel uit van het programma Beter Benutten vanuit het ministerie van Infrastructuur & Milieu.

 

Reageer op dit artikel