nieuws

Müller gaat het vervoer voor Enkco Food doen

Logistieke dienstverlening

Müller gaat het vervoer voor Enkco Food doen

Logistiek dienstverlener Müller Fresh Food Logistics en Enkco Food Group gaan een meerjarige strategische samenwerking aan. Müller gaat alle koelverse en diepgevroren levensmiddelen van het foodbedrijf in de Benelux vervoeren vanuit drie productielocaties.

Met deze samenwerking zetten de bedrijven, die beiden zijn gevestigd in Holten, een belangrijke stap naar de toekomst. Enkco produceert vleesvervangende producten onder het merk Vivera en levert dit aan supermarkten.

Logistiek ontzorgd

“Met deze strategische samenwerking met Müller zetten we een belangrijke stap om onze logistieke activiteiten verder te optimaliseren”, aldus Heite Dommerholt, algemeen directeur van Enkco Food Group. “De strategische samenwerking met Müller Fresh Food Logistics past uitstekend in ons plaatje van verdere groei en logistieke professionalisering. Müller Fresh Food Logistics is evenals de Enkco Food Group een stabiel en snel groeiend bedrijf met een lange historie in food en ik heb er alle vertrouwen in dat onze klanten door deze nieuwe stap nog verder en beter ontzorgd zullen worden”.

Food in het DNA

Algemeen directeur Jan-Peter Müller van Müller Fresh Food Logistics over de samenwerking: “Via deze strategische samenwerking met Enkco Food Group zetten wij een belangrijke stap om onze positie in de Benelux verder te versterken. De Enkco Food Group is een zeer gerenommeerde partij in food en we zijn blij en trots dat we gezamenlijk met hen deze stap kunnen maken. Food zit in het DNA van onze beide bedrijven en deze samenwerking zal leiden tot een win-win situatie voor de Enkco Food Group, Müller Fresh Food Logistics en natuurlijk onze klanten. Daarnaast is het natuurlijk prachtig dat 2 bedrijven met Holtense wortels elkaar in dit strategische partnership hebben gevonden”.

Müller nam in 2015 de diepvriesactiviteiten van PostKogeko over en mocht in datzelfde jaar diverse nieuwe klanten aan het portfolio toevoegen waaronder Willem&Drees, waarmee het bedrijf de kant van e-fulfilment op is gegaan. Ook ging de logistiek dienstverlener uit Holten een samenwerking aan met foodproducent Bieze.

 

Reageer op dit artikel