nieuws

Logistici fietsen met transportfiets Alpe d’HuZes

Logistieke dienstverlening

Logistici fietsen met transportfiets Alpe d’HuZes

Het team logistieke vrijwilligers van het jaarlijkse fietsevenement Alpe d’HuZes gaat aankomende editie zelf meefietsen. Een van hen gaat de berg beklimmen met een transportfiets.

Team Logistiek zorgt er normaliter voor dat de 5.000 fietsers en 15.000 toeschouwers veilig de tocht kunnen maken en worden voorzien van eten en drinken. Dit keer doen ze zelf ook met een afvaardiging van zes personen mee. Het zestal maakt deel uit van het konvooi van vrijwillige vrachtwagenchauffeurs en bijrijders die voor het evenement de logistiek verzorgen.

Transportfiets

Initiatiefnemer Rogé Megens fietst mee. “Wat het bijzonder maakt is dat ik ga proberen om met een transportfiets de berg op te fietsen. We willen in totaal €15.000 sponsorgeld ophalen voor het KWF Kankerfonds.”

Konvooi van 18 trucks

In totaal bestaat het Team Logistiek uit 25 vrijwilligers, een divers gezelschap van beroepschauffeurs, ondernemers, managers en medewerkers in de logistiek. Een week voordat Alpe d’HuZes begint, vertrekt een konvooi van 18 vrachtwagens met onder meer tenten, podia, medische hulpmiddelen, watertanks en heftrucks. Tijdens de week van de sponsortocht ondersteunen de vrijwilligers bij verschillende afdelingen zoals catering, magazijn,  personenvervoer en media. Tot twee weken na afloop van de sponsortocht zijn vrijwilligers bezig met het terugbezorgen van materialen bij bedrijven die alles ter beschikking hebben gesteld.

Team Logistiek van de Alpe d’HuZes is sinds kort te volgen via een eigen website.

Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen van de logistieke operatie van het jaarlijkse fietsevenement.

Reageer op dit artikel