nieuws

Failliet V&D fors in het krijt bij Docdata en Capgemini

Logistieke dienstverlening

Failliet V&D fors in het krijt bij Docdata en Capgemini

Logistiek dienstverlener Docdata krijgt nog bijna anderhalf miljoen euro van V&D. Het bedrijf is één van de grootste schuldeisers van het failliete warenhuis. IT-partner Capgemini is een andere grote crediteur met een openstaande rekening van 945.000 euro.

Uit stukken in handen van Het Financieele Dagblad (FD) blijkt dat V&D ruim 53 miljoen euro aan rekeningen heeft uitstaan bij crediteuren. Docdata is een van de grotere schuldeisers. Het bedrijf handelt de fysieke goederenstroom af van bestellingen die op VD.nl binnenkomen, het digitale filiaal dat inmiddels is gesloten.  Capgemini is volgens de krant een andere grote crediteur. Het warenhuis heeft bij zijn IT-partner nog een rekening openstaan van 945.000 euro.

Contract met CB

Voor het jaareinde liet ook logistiek dienstverlener CB weten dat het de bevoorrading van V&D heeft gestaakt. Opmerkelijk aangezien de modetak van CB eind juli vorig jaar nog een nieuw contract had afgesloten met de warenhuisketen. Onderdeel van de overeenkomst was dat vanaf februari dit jaar CB Fashion ook alle modeverkopen van de V&D-webshop zou gaan afhandelen en verzenden. “We hebben geen bericht ontvangen dat dat niet doorgaat, maar we maken ons natuurlijk wél zorgen”, stelde Mark Fransen logistiek directeur van CB Fashion in het AD.

G. Snel: bewindvoerder betaalt

Transporteur G. Snel dat vorig jaar juni de winkeldistributie-activiteiten overnam van laat bij monde van directeur Peter de Vries weten dat de goederenstroom van de leveranciers richting de V&D-winkels minder wordt. Betaalt wordt er overigens nog wel. “Dat doet de bewindvoerder. Voor de rest is het voor ons net als voor alle anderen afwachten wat er komen gaat”, aldus De Vries.

Distributiecentrum blijft open

Op oudejaarsdag verklaarde de rechtbank V&D failliet. Kees van de Meent en Hanneke De Coninck zijn aangesteld als curator en hebben zes weken de tijd om aan een doorstart te werken, meldt het FD. Er hebben zich inmiddels meerdere partijen gemeld als belangstellend. In die periode blijven de 62 V&D-filialen, de restaurants, het hoofdkantoor en het distributiecentrum in Nieuwegein open.

 

Reageer op dit artikel