nieuws

DB Schenker Logistics wijzigt organisatiestructuur

Logistieke dienstverlening

DB Schenker Logistics wijzigt organisatiestructuur

DB Schenker Logistics heeft een intern traject van fusie en naamsverandering binnen de Nederlandse organisatie afgerond. Per 1 januari 2016 is er ook een naamswijziging. Alle activiteiten zullen voortaan worden uitgevoerd door Schenker Logistics Nederland B.V.

De gevolgen van de fusie zijn dat Schenker B.V., Schenker International B.V. en Schenker Customs Agency B.V. gefuseerd worden met de onderneming Schenker High Tech Logistics B.V.

“Het voordeel van de fusie is dat we naar buiten toe voortaan zullen optreden als één onderneming”, aldus Leon Janssen, CEO Schenker Logistics Nederland B.V.

Het logo, alle telefoonnummers, e-mailadressen, locaties en bankgegevens blijven ongewijzigd, evenals het productportfolio en serviceniveau.

Wereldwijde speler

DB Schenker Logistics is de divisie transport en logistiek van Deutsche Bahn (DB) met meer dan 95.000 werknemers die zorgen voor een jaarlijkse omzet van 19,8 miljard euro in meer dan 140 landen. DB Schenker heeft een wereldwijde koppositie in vrachtvervoer door de lucht en over het water en beschikt over het meest fijnmazige landtransportnetwerk in Europa. Ook aanvullende diensten, zoals warehousing, value added services, reverse logistics en beurslogistiek behoren tot het dienstenportfolio.

Top 100 logistiek dienstverleners

In Nederland is DB Schenker Logistics met circa 3.000 medewerkers, 22 logistieke centra en kantoren op 18 locaties, een van de marktleiders in de logistieke sector. In 2015 nam het bedrijf de tweede positie in op de lijst Top 100 logistiek dienstverleners die Logistiek.nl jaarlijks publiceert.

 

Reageer op dit artikel