nieuws

Vos Logistics komt met EcoCombi XL

Logistieke dienstverlening

Vos Logistics komt met EcoCombi XL

Na een uitgebreide voorbereiding is logistiek dienstverlener Vos Logistics een pilot gestart in Zweden met de EcoCombi XL.

De EcoCombi XL is een combinatie van een truck met twee megatrailers van ieder 13,6 meter. De combinatie bedraagt ​​maximaal 32 meter en dat brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo meldt commercieel directeur Henk-Jan van der Molen op LinkedIn. ‘Het dubbele volume biedt efficiëntie in transport en vermindert de CO2-uitstoot per eenheid aanzienlijk. Het concept van twee identieke trailers maximaliseert de flexibiliteit van transport. Er is geen impact op het laden en lossen.’

Duurzame transportoplossing

De pilot is gerealiseerd in nauwe samenwerking met Scania, lokale partners en de Zweedse autoriteiten. Deze ontwikkeling ondersteunt de doelstellingen van de initiatiefnemers om duurzame transportoplossingen te ontwikkelen.

Pilot

Jan van Tilburg, projectmanager bij Vos Logistics en initiatiefnemer over de pilot: “Ik ben van mening dat dit concept schaalbaar is in Zweden, maar ook in andere Europese landen. Het gebruik van de EcoCombi XL kan ondersteunen bij de reductie van CO2-uitstoot en het terugdringen van de congestie op de Europese wegen “.

Tijdens de pilot fase zal de EcoCombi XL worden gebruikt op geselecteerde binnenlandse lanes in Zweden. Het is de bedoeling om de oplossing verder uit te rollen in Zweden en andere Europese landen.

Reageer op dit artikel