nieuws

Astrata introduceert realtime bandenspanning systeem

Logistieke dienstverlening

Astrata introduceert realtime bandenspanning systeem

Astrata komt met de bandenspanning oplossing Tyre Control Service die is geïntegreerd met ContiPressureCheck van Continental. Hiermee kunnen logistieke bedrijven de status van alle banden van hun vloot controleren een voortijdig de noodzaak van onderhoud signaleren.

Het bandenspanning systeem kan worden gevolgd op de DriverLinc boordcomputer. Gegevens zoals bandenspanning en temperatuur worden verzameld en real-time aan de chauffeur en de planning getoond. Deze dienst is open voor integratie met alle belangrijke bandensensor leveranciers en vanaf nu geïntegreerd met ContiPressureCheck oplossing van Continental.

Sensor in de band

TCS maakt gebruik van de sensor in de band en controleert hiermee continu de druk en de temperatuur van de band, ook laag continue drukverlies is zichtbaar.  Met deze oplossing heeft de chauffeur voortdurend inzicht op de toestand van zijn banden en wordt hij gewaarschuwd als er een onaanvaardbare waarde optreedt, wat duidt op een probleem met de band. Daardoor heeft de chauffeur voldoende tijd om de nodige acties te nemen. De wagenparkbeheerder zal in de toekomst ook worden geïnformeerd en krijgt dezelfde set van real-time gegevens te zien via FleetVisor portal, die nog in ontwikkeling is.

Deze geïntegreerde oplossing geeft de chauffeur en de fleetmanager inzicht in het benodigde onderhoud. Te lage bandenspanning leidt tot meer brandstofverbruik en het verlies van levensduur van de band. TCS helpt het brandstofverbruik te verminderen en de veiligheid te verbeteren.

Reageer op dit artikel