nieuws

Jan de Rijk wil De Rooy Logistics overnemen

Logistieke dienstverlening

Jan de Rijk wil De Rooy Logistics overnemen

Logistiek dienstverlener Jan de Rijk in Roosendaal neemt na Omega Logistics uit Houten opnieuw een branchegenoot over. Ditmaal wil de logistiek dienstverlener De Rooy Logistics in Geldrop overnemen. Het Brabantse bedrijf is gespecialiseerd in transport en logistieke dienstverlening voor klanten actief in de automotive (DAF) en assemblage.

De Rooy Logistics is een zelfstandig familiebedrijf. De logistiek dienstverlener, opgericht in 1923, beschikt over vijf locaties in het midden en zuiden van het land. Belangrijke klanten van de logistiek dienstverlener zijn Audi, Paccar, DAF, Bosal en Rockwool.

Goedkeuring ACM

Toezichthouder ACM (Autoriteit Consument & Markt) moet de overname nog wel goedkeuren. Sebastiaan Scholte, CEO van Jan de Rijk, kan daarom desgevraagd inhoudelijk nog niet veel prijsgeven wanneer de overname rond is. “We zijn in gesprek dat is het enige wat ik kan zeggen op dit moment. Dat hebben we gemeld bij de ACM om te toetsen of we volgens de mededingingswet deze overname in gang kunnen zetten. We hopen de overname over een paar weken rond te hebben.”

Overname logistiek dienstverlener Omega

Het is de tweede overname van Jan de Rijk Logistics in korte tijd. Ruim een week geleden nam de logistiek dienstverlener ook al Omega Logistics uit Houten over. Het bedrijf uit Roosendaal hoopt met die acquisitie meer greep te krijgen op de distributie van farmaceutische producten, een activiteit waarop Omega zich heeft toegelegd. “Dat deze en de voorgenomen overname van De Rooy zich zo kort achterelkaar aandienen is overigens toeval. Het is niet bewust zo gekozen”, benadrukt de CEO van De Rijk.

Bevoorrading ziekenhuizen

De logistiek dienstverlener uit Houten is sinds de oprichting in 2011 uitgegroeid tot een vervoerder met twintig medewerkers en een landelijk distributienetwerk voor de bevoorrading van ziekenhuizen, apotheken en zorginstellingen. “Omega is een sterk merk in die hoek en we willen met deze overname meer synergie creëren”, aldus Scholte.

Nieuw kantoor op Heathrow

Gelijk met de overname van Omega maakte Jan de Rijk ook bekend vorige week dat het een nieuw kantoor heeft geopend op luchthaven Heathrow in Londen. Deze vestiging van de logistiek dienstverlener heeft 586 vierkante meter magazijn- en kantoorruimte en 40 parkeerplaatsen voor vrachtwagens.

Nummer 16 in top 100 ldv

Logistiek dienstverlener Jan de Rijk, nummer 16 in de top 100 logistiek dienstverleners van dit jaar, behoort tot de grootste wegtransporteurs van ons land met 550 eigen voertuigen en ruim duizend medewerkers. De onderneming realiseerde vorig jaar een nettowinst van 3 miljoen euro op een omzet van 184 miljoen euro, aldus de jaarrekening van het bedrijf.

Reageer op dit artikel