nieuws

DB Schenker levert kunstfietsen af voor Tourstart

Logistieke dienstverlening

DB Schenker levert kunstfietsen af voor Tourstart

Logistiek dienstverlener DB Schenker Logistics heeft voorafgaand aan de Tourstart in Utrecht onlangs de eerste zending buitenlandse kunstfietsen afgeleverd bij Stork, technisch partner van de ‘Grand Départ Utrecht 2015’. Medewerkers van het bedrijf hebben deze kunstobjecten gemaakt in het kader van het interne Bike Art programma.

Het Stork-personeel werd uitgedaagd om met restafval een creatieve invulling te geven aan het concept ‘fiets’. Dit resulteerde in 31 creaties vanuit de hele wereld. De 18 regiofinalisten mogen hun ‘bike’ tentoonstellen in de Jaarbeurs Utrecht tijdens de Grand Départ aankomende zaterdag.

Wereldwijde dekking

Om alle objecten veilig en op tijd in Nederland te krijgen, heeft Stork DB Schenker ingeschakeld als logistieke partner. Die keuze was snel gemaakt door Stork omdat de logistiek dienstverlener vestigingen heeft in alle landen waar het operationeel is.

Schenker: ‘uitdagend project’

“De kunstobjecten moesten in het land van herkomst zorgvuldig in kisten worden verpakt. In nauw overleg zijn ze vanuit de hele wereld naar Schiphol verstuurd. Natuurlijk is logistiek onze core business, maar dit is toch wel een bijzonder en uitdagend project – ook voor ons”, zegt Nicole Biesheuvel, Director Sales, Marketing & Communication van DB Schenker Logistics Nederland.

Zendingen uit VS en Australië

Twee weken geleden arriveerde bij het hoofdkantoor van Stork in Utrecht een truck met daarin de overgevlogen inzendingen uit de VS, Australië, Nieuw-Zeeland, Maleisië, Abu Dhabi en Saoedi-Arabië. De zending uit Colombia volgde later. De fietsen worden met twaalf andere inzendingen uit Nederland, België, en Schotland in de Jaarbeurs in Utrecht tentoongesteld tijdens de Grand Départ.

Reageer op dit artikel