nieuws

Simon Loos besteedt ICT uit

Logistieke dienstverlening

Simon Loos besteedt ICT uit

Logistiek dienstverlener Simon Loos besteedt de gehele IT-infrastructuur en bijbehorende werkplekomgeving uit aan Pink Elephant. De samenwerking is een strategische keuze voor het bedrijf om verder te kunnen groeien en innoveren.

Simon Loos, een van de top 20 logistiek dienstverleners in Nederland, groeit. Om de groei van de organisatie te ondersteunen zocht het bedrijf een geschikte partner om de bestaande IT-infrastructuur te vernieuwen en beter aan te laten sluiten op de veranderende eisen voor onder andere mobiliteit en samenwerking in de logistieke keten.

Visie op IT

Die geschikte partner heeft het bedrijf in Pink Elephant gevonden. In de verkennende gesprekken, die Simon Loos had met mogelijke ICT-partners, bleek Pink Elephant de wensen op IT-gebied het best in te schatten. “Pink Elephant gaf ons met veel inhoudelijke kennis een heldere visie op outsourcing,” aldus Martin Knol, financieel directeur van Simon Loos. “We waren erg gecharmeerd van hun aanpak en vroegen hen daarom om voor ons een visie voor de toekomst te schetsen.”

Centrale rol voor IT

Aan de hand van enkele workshops is de conclusie getrokken dat outsourcing een strategische en logische keuze is voor Simon Loos om de schaalbaarheid van ICT voor de toekomst te garanderen. ICT moet een meer centrale rol gaan spelen bij het ondersteunen van nieuwe business-modellen.

Opschalen

Knol: “De logistieke sector wordt in steeds grotere mate afhankelijk van ICT. De vrachtwagens rijden wel van A naar B, maar de behoefte aan verregaande digitalisering van het logistieke proces vraagt om ICT die beter kan worden opgeschaald. Zo willen we dat onze systemen sneller kunnen integreren met de bedrijfssystemen van klanten en partners in de logistieke keten, bijvoorbeeld het beter ondersteunen van smart devices. Pink Elephant heeft daar als belangrijke partner van Mendix de beste oplossing voor.”

Reageer op dit artikel