nieuws

Top 100 logistiek dienstverleners 2015 is bekend

Logistieke dienstverlening

Top 100 logistiek dienstverleners 2015 is bekend

De nieuwe lijst Top 100 logistiek dienstverleners 2015 is bekendgemaakt! Welke bedrijven wisten handig in te spelen op de stormachtige groei van e-fulfilment? Wie benutten optimaal de mogelijkheden van apps en big data en zagen hierdoor het aantal medewerkers en de positie in de lijst stijgen? Wie zijn de stijgers?

De Top 100 LDV wordt ook dit jaar weer aangevoerd door het Duitse supertrio DHL, DB Schenker en Kuehne + Nagel. De grote stijger in de Top-10 is het Franse Norbert Dentressangle die met 1.900 medewerkers, 225 meer dan vorig jaar, positie 4 in de lijst inneemt. CEVA is gezakt naar nummer 10.

Slim, samen en flexibel

De Top 100 logistiek dienstverleners biedt een overzicht van de stijgende sterren en slimme strategen in de logistiek. Bedrijven die de logistieke diensten en netwerken voor de markten van morgen ontwikkelen en handig inhaken op de groei van e-fulfilment en daarbij het slim gebruik van big data en apps niet uit de weg gaan. Verladers vragen steeds meer om flexibiliteit en duurzaam vervoer tegen de juiste prijs. Dat vraagt om ketenregie en het samen opzetten van winstgevende logistieke netwerken.

 

 

 Top 100 Logistiek Dienstverleners 2018 is uit

top 100 logistiek dienstverleners 2018

 

 

Bekijk de Top 100 Logistieke dienstverleners 2017

Trend tot flexibilisering

Hoe ziet de lijst er uit? Een aantal bedrijven zag hun werknemersbestand drastisch slinken en zakte hierdoor een aantal posities. CB Logistics ging van 1.000 naar 677 medewerkers en De Rijke van 900 naar 541 medewerkers. Dat wijst op flexibilisering. Bij het werknemersbestand van de nummer 1 is dat ook te zien. “Ieder jaar neemt het iets af. Er is duidelijk een trend tot flexibilisering bij DHL”, zegt Kees Verweij, principal consultant bij Buck Consultants International, in zijn analyse op de Top 100 lijst. “Het bedrijf kan hierdoor sneller op de veranderende wensen van marktpartijen inspelen.”

Nieuwkomer G. Snel

Door het faillissement van Goes Transport is dit bedrijf uit de lijst verdwenen. Nieuw in de Top 100 is G. Snel Logistics uit Woerden, dat zich als nieuwkomer een mooie positie heeft verworven in de onderste regionen van de lijst (nr. 84). Het bedrijf timmert dan ook hard aan de weg, onlangs werd bekend dat G. Snel de distributieactiviteiten, en ook de chauffeurs, overneemt van de noodlijdende warenhuisketen V&D.

Selectievoorwaarden van de Top 100

Ieder jaar stelt de redactie van Logistiek in samenwerking met Buck Consultants International de Top 100 logistiek dienstverleners samen. De redactie doet dit op basis van de door bedrijven aangereikte gegevens. Bedrijven die actief zijn in de contract-, groupage- of distributielogistiek in Nederland, met warehouses waar naast op- en overslag ook allerlei VAL/VAS activiteiten plaatsvinden, worden meegenomen in de lijst. De ranking vindt plaats op basis van het aantal opgegeven medewerkers in Nederland.

Poster downloaden

De papieren versie van de poster verschijnt bij de maart-editie van Logistiek Magazine (verschijndatum 12 maart 2015). De poster is hier als pdf te downloaden.

Vrijdag 13 maart verschijnt een nieuwsbriefspecial met daarin een uitgebreide analyse van Kees Verweij over de jaarlijkse ranglijst. Daarnaast in deze nieuwsbrief veel extra informatie over de Top 100 bedrijven. Neem nu een gratis abonnement op de nieuwsbrief.

Logistiek.nl bied u verschillende producten en diensten aan rondom de jaarlijkse Top 100 logistiek dienstverleners.
Naast de poster is er ook een online tabel beschikbaar met daarin meer informatie over de 100 grootste logistiek dienstverleners.
Zoekt u liever in onze bedrijvengids op specialisatie? Dat kan ook!

Reageer op dit artikel