nieuws

DPD dreigt met vertrek van Oirschot naar Venlo

Logistieke dienstverlening

DPD dreigt met vertrek van Oirschot naar Venlo
Google Street View

DPD dreigt volgens het Eindhovens Dagblad met een vertrek uit Best in Zuidoost-Brabant. Het logistieke bedrijf wil zich graag vestigen op een groter terrein in de plaats Oirschot, de gemeente DPD graag een nieuwe vestiging zien openen op het Goederen Distributiecentrum (GDC) in de Eindhovense wijk Acht. DPD is van mening dat de ruimte voor uitbreiding van de activiteiten daar niet toereikend is.

De verschillende standpunten hebben zodoende geleid tot een situatie waarbij de pakketvervoerder nu aangeeft een verhuizing naar Venlo te overwegen, min of meer wegens ruimtegebrek in de omgeving Eindhoven. Het Eindhovens Dagblad schrijft op haar website dat meerdere bedrijven hun keuze om zich, net als DPD, te willen vestigen op bedrijventerrein Westfields in Oirschot al hebben aangepast. Het resultaat is dat TNT en Rhenus Logistics, de logistiek dienstverleners in kwestie, nu enerzijds op het GDC en anderzijds op Ekkersrijt in Son hebben gevestigd.

Verschillen tussen gemeentes: Waalwijk versus Oirschot

De discussie geeft ook een interessante blik op hoe gemeenten omgaan met de wensen van logistiek dienstverleners. Daar waar de gemeenteraad in Oirschot tot nu toe niet happig is op LDV’ers die zich op Westfields willen vestigen, lijkt de gemeente Waalwijk logistiek dienstverleners juist wel te omarmen getuige de vermoedelijke bouw van één van Nederlands’ grootste distributiecentra. Bol.com zou vergaande plannen hebben om in Waalwijk een enorm magazijn te bouwen.

Gemeenteraad beslist over DPD en indirect over arbeidsplaatsen

DPD doet volgens het ED op dit moment een laatste poging om een verhuizing naar het Oirschotse bedrijventerrein Westfields voor elkaar te krijgen door zich tot de gemeenteraad te richten. Deze bespreekt de wens van DPD op 31 maart. Gaat de gemeenteraad niet akkoord met het verzoek, dan dreigt de logistiek dienstverlener dus naar Venlo te vertrekken, wat een verlies van honderden arbeidsplaatsen voor de regio kan betekenen.

Reageer op dit artikel