nieuws

Yanmar en Vetus kiezen voor DHL

Logistieke dienstverlening

Yanmar en Vetus kiezen voor DHL

Dieselmotorenproduct Yanmar en dochterbedrijf Vetus hebben het partnerschap met DHL als preferred supplier verlengd en uitgebreid. De logistiek dienstverlener wordt ingezet voor het wereldwijde expres-, pakket- en vrachtvervoer.

De partijen zetten bij hun samenwerking in op efficiency- en kwaliteitsverbetering. Dat komt onder meer tot uiting in het combineren van afhaalmomenten voor verschillende bestemmingen en vervoersmodaliteiten. Ook worden er gezamenlijk kwaliteitsinitiatieven opgestart.

Transport onderdelen

Het transport van onderdelen voor landbouw, industrie, scheepvaart en energie, alle reserveonderdelen en spoedbestellingen vindt plaats vanuit het Europese distributiecentrum van Yanmar in Almere. Het transport van scheepsmotoren en scheepsonderdelen gebeurt vanuit het distributiecentrum van Vetus in Schiedam. Bij dit transport worden de services van de DHL-bedrijven Express, Parcel en Freight ingezet.

Het betreft internationale expreszendingen, binnenlandse en internationale pakketzendingen en vrachtvervoer over de weg. Goederen voor uiteenlopende vervoersmodaliteiten als weg- en luchttransport en uiteenlopende bestemmingen worden tegelijk bij het distributiecentrum opgehaald en binnen de DHL-organisatie gesorteerd en verwerkt.

Gemba walk

Voor de kwaliteitsinitiatieven wordt gebruik gemaakt van technieken waarmee DHL bij verschillende grote bedrijven al succes heeft geboekt, zoals Gemba walks (een dagelijkse wandeling over de werkvloer door de leidinggevende om uitdagingen en afwijkingen te signaleren, red.) waarbij klant en leverancier gezamenlijk in de transportketen op zoek gaan naar concrete verbeterpunten.

Lees ook: Complete transportorderafhandeling Yanmar in vijf minuten

Reageer op dit artikel