nieuws

Ploeger breidt activiteiten voor Alcoa fors uit

Logistieke dienstverlening

Ploeger breidt activiteiten voor Alcoa fors uit

Logistiek dienstverlener Ploeger Logistics verzorgt voor Alcoa/Kawneer, leverancier van aluminium raam-, deur- en gevelsystemen, sinds begin deze maand alle leveringen in Duitsland. Daarnaast is Ploeger verantwoordelijk voor de planning van alle ritten van Alcoa/Kawneer in de Benelux en Duitsland.

Hiermee wordt de al bestaande samenwerking van tientallen jaren in Nederland tussen Ploeger en Alcoa weer flink uitgebreid. Uit een tenderproject van de gevelsystemenproducent kwam de logistiek dienstverlener uit Harderwijk als beste uit de bus vanwege de maatwerk transportoplossing die wordt geleverd.

Implementatie nieuw plansysteem

Om de planning voor alle ritten in de Benelux en Duitsland goed op de rit te krijgen, is Ploeger de laatste weken van 2014 gestart met de implementatie van een nieuw plansysteem. “Daarnaast leiden we extra mensen zodat zij het nieuwe plansysteem onder de knie krijgen. Zo willen we doorgaan op de ingeslagen weg en de verwachtingen van Alcoa/Kawneer voor de toekomst meer dan waarmaken”, zegt Manager Contract Logistiek Bert Pathuis.

Plannen is specialiteit van Ploeger

Voorheen verzorgde Alcoa de planning van de ritten zelf en zorgde Ploeger voor de distributie. Willem van der Assen, Operationeel Manager bij het gevelsystemen bedrijf zegt hierover: “Het plannen van ritten is een specialiteit van Ploeger. Wij willen ons richten op datgene waar wij goed in zijn en specialisten inschakelen voor al het andere. Ploeger heeft zijn specialisme in het verleden voor ons bewezen en in de tender die we hadden uitgeschreven kwamen zij met de best passende logistieke oplossing voor de lange termijn.”

Verlaging van transportkosten

Pathuis verwacht dat de gezamenlijke planning voor de Benelux en Duitsland alsmede het nieuwe plansysteem de transportkosten voor Alcoa zal verlagen. “Ons plansysteem geeft een helder overzicht van de logistieke bewegingen, waardoor verbeteringen qua efficiëntie eenvoudiger zichtbaar worden, met alle reductiegevolgen voor kosten en brandstof die dit met zich mee zal brengen.”

Aanschaf extra trucks en opleggers

Naast de investering in het nieuwe plansysteem vraagt de uitbreiding van activiteiten voor Alcoa, dat op dit moment overigens ook bezig met de bouw van een nieuw dc in Harderwijk, op termijn ook om de aanschaf van nieuwe trekkers en opleggers die dagelijks de zes tot acht ritten in Duitsland gaan uitvoeren.

Reageer op dit artikel