nieuws

Neele en VAT Logistics fuseren

Logistieke dienstverlening

Neele en VAT Logistics fuseren

Logistiek dienstverleners Neele Logistics en VAT Logistics gaan fuseren. De twee Rotterdamse familiebedrijven gaan verder onder de naam Neele-Vat Logistics.

Beide bedrijven menen door de fusie meer slagkracht te hebben en de groeiambities beter te kunnen waarmaken. Het Europees transport- en distributienetwerk worden verder versterkt, zowel qua aantal bestemmingen als frequenties. Ruud Vat: “De fusie is geboren uit de kracht van twee sterke familiebedrijven. Als Neele-Vat Logistics kunnen wij versnelling geven aan onze beider groeiambities.” “We vullen elkaar prima aan op landen- als op dienstenniveau.”, stelt Cuno Vat.

Familiebedrijven

De schaalvergroting biedt ook ruimte voor het verder ontwikkelen van duurzame transportoplossingen voor klanten, aldus beide directeuren. Ron Neele: “Het nieuwe Neele-Vat Logistics kan in een concurrerende markt nog meer slagkracht tonen. Het onderscheidend karakter van een familiebedrijf blijft daarbij recht overeind: kwaliteit, persoonlijke aandacht en flexibiliteit.” Cuno Vat: “In totaal hebben de fusiegesprekken een half jaar geduurd. Als het vertrouwen er is, kan het snel gaan.”

Nieuwe directie

Ron Neele (58) gaat als algemeen directeur leiding gaan geven aan de nieuwe onderneming. Cuno Vat (35) treedt ook toe tot de directie. Ruud Vat (63), huidige directeur VAT logistics  trekt zich bij het ingaan van de fusie terug uit de dagelijkse leiding. Hij neemt in het nieuwe bedrijf plaats in de raad van advies.

Beide bedrijven

Neele Logistics (nummer 90 van de Top 100 Logistiek Dienstverleners 2014) is opgericht in 1966 en heeft 9 vestigingen: in Rotterdam Hoogvliet, Botlek, Amsterdam, Coevorden, België, Polen, Roemenië, Rusland en Tsjechië. Neele Logistics telt circa 230 medewerkers.

VAT Logistics (nummer 48 van de Top 100 Logistiek Dienstverleners 2014) ontstond in zijn huidige vorm in 1975. Het bedrijf heeft 11 vestigingen: in Rotterdam, Botlek, Maasvlakte, Zwijndrecht, Amsterdam, Schiphol, Duiven, China, Finland, Italië en Rusland. Bij VAT Logistics werken ruim 300 mensen.

Ter goedkeuring

Bij het nieuwe familiebedrijf werken ruim 500 medewerkers, telt 20 vestigingen in 9 landen en heeft een omzet van 230 miljoen euro per jaar. De voorgenomen fusie wordt in oktober ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Reageer op dit artikel