nieuws

Westerman verzorgt logistiek van ‘ugly’s’ voor Gamma

Logistieke dienstverlening

Westerman verzorgt logistiek van ‘ugly’s’ voor Gamma

Intergamma, de franchise-organisatie achter Gamma- en Karwei in Nederland en België, heeft met logistiek dienstverlener Westerman Logistics een overeenkomst gesloten voor een nieuw logistiek platform. Doel van dit platform is het optimaliseren van de leveringen aan Gamma- en Karwei-filialen in Nederland en België van zogenoemde buitenmaatse goederen, ook wel ugly’s genoemd.

Een belangrijke pijler van de strategie van Intergamma is het verder verbeteren van de leveringen aan de 383 Gamma- en Karwei-bouwmarkten. De huidige werkwijze van rechtstreekse leveringen van leveranciers naar de bouwmarkten zorgt voor relatief hoge ketenkosten en een beperkte mogelijkheid om het serviceniveau te verbeteren. Daarom heeft Intergamma de afgelopen jaren het aandeel bouwmarktleveringen dat via het eigen logistieke centrum in Tiel verloopt al fors vergroot. Dit logistieke centrum is op dit moment niet ingericht om buitenmaatse artikelen te verwerken.

Artikelen passen niet in rolcontainer

“Het groupagecentrum in Tiel is voornamelijk ingericht voor het overslaan van Europallets, rolcontainers, colli’s en kratten. Echter heel veel artikelen die we in de bouwmarkt verkopen passen niet in een rolcontainer of zijn groter dan de afmetingen van een Europallet, wij noemen dit ‘buitenmaatse artikelen’, de ugly’s. Voorbeelden hiervan zijn golfplaten, hout, plaatmateriaal, ladders en trappen en ga zo maar door. Deze goederen worden in de huidige situatie rechtstreeks door de leveranciers aan de bouwmarkten geleverd. Door het opzetten van het buitenmaats platform kan deze stroom geconsolideerd en dus geoptimaliseerd worden”, verklaart Rob Klifman directeur Supply chain management en Centrale inkoop bij Intergamma.

Buitenmaats platform

Met de in de loop van de jaren opgebouwde kennis en ervaring heeft Westerman Logistics een concept ontwikkeld dat aansluit bij de wensen van Intergamma. Via het buitenmaats platform zullen dagelijks circa dertig volle vrachtwagenladingen door Westerman Logistics worden vervoerd.

Minder vrachtwagenbewegingen

De goederen worden afgehaald bij diverse leveranciers en worden geconsolideerd afgeleverd bij 383 filialen van Gamma en Karwei in Nederland en België. Door deze optimalisering krijgt een bouwmarkt één levering met alle goederen van de bij het platform aangesloten leveranciers. Hiermee vermindert het aantal vrachtwagenbewegingen fors wat een kostenvoordeel moet gaan opleveren voor Intergamma.

Reageer op dit artikel