nieuws

Chauffeurs overhandigen aan TLN petitie voor beter loon

Logistieke dienstverlening

Chauffeurs overhandigen aan TLN petitie voor beter loon

Vanochtend heeft een groep chauffeurs, leden van FNV Transport en logistiek, 8753 handtekeningen tegen verdringing en voor een beter loon in de transport en logistiek overhandigd aan TLN.

Het cao-overleg tussen de vakbonden en de werkgevers in de transport en logistiek zit al maanden muurvast. Vandaag is er sinds lange tijd weer een eerste gesprek tussen TLN en de vakbonden.

Helder signaal

Egon Groen, vakbondsbestuurder FNV Transport en logistiek: “Met de ruim 8700 handtekeningen laten de chauffeurs helder zien dat ze de verdringing en uitholling van hun vak niet meer pikken. Het is een helder signaal aan hun werkgevers om nou eens in beweging te komen en er wat aan te doen.”

Naleven regels

FNV Transport en logistiek wil vandaag in het gesprek met TLN bereiken dat de werkgevers het 10-puntenplan van de chauffeurs gaan steunen. Hierin staat onder andere dat opdrachtgevers ook aansprakelijk zijn voor het naleven van de cao en de regels waaronder buitenlandse vervoerders in Nederland werk mogen verrichten.

Schijnconstructies

Volgens Groen profiteren de opdrachtgevers van de oneerlijke concurrentie door schijnconstructies en zijn de chauffeurs dit meer dan zat. De bonden en de chauffeurs pleiten dan ook voor sluitende administraties van de ritten die buitenlandse vervoerders in Nederland uitvoeren en een vergunning. Verder is de aanpak van malafide uitzendorganisaties hard nodig, aldus Groen.

De chauffeurs hebben de handtekeningen onder meer opgehaald bij collega’s langs de weg werkzaam voor IKEA, Albert Heijn, Kruidvat, Jumbo, C1000 en logistiek dienstverleners SITA, Portena, Koopman, Geodis, Van Uden, UPS, Peter Appel, Simon Loos en Knap.

Deze week hielden chauffeurs onder andere poortacties bij de Albert Heijn distributiecentra in Zaandam en Geldermalsen.

Reageer op dit artikel