nieuws

R. Vos Transporten en Nijhof-Wassink gaan samenwerken

Logistieke dienstverlening

R. Vos Transporten en Nijhof-Wassink gaan samenwerken

R. Vos Transporten uit Schaijk en Nijhof-Wassink uit Rijssen gaan vanaf 1 september een intensieve samenwerking aan waarbij het neutrale wagenpark zal worden aangestuurd door planningsbedrijf SilFit. Door de samenwerking krijgen beide partijen een betere dekking met een groter netwerk.

Onder volledige zelfstandigheid zal R. Vos Transporten een deel van het neutrale wagenpark bij SilFit onderbrengen, het bedrijf dat al de rit- en routeplanning voor het neutrale wagenpark van Nijhof-Wassink verzorgd. Vanuit Rijssen worden vanaf 1 september ruim 100 mengvoedercombinaties aangestuurd waarvan er 65 dedicated rijden in de kleurstelling van opdrachtgevers en een 40-tal neutrale combinaties. Door deze samenwerking ontstaat een dienstverlener welke nog beter kan inspelen op de transportbehoefte van de opdrachtgevers. Beide partijen zien bovenstaande als een eerste stap om verdere samenwerking uit te breiden.

Internationaal

Waar mengvoedertransport voorheen veelal regionaal georiënteerd was, wordt tegenwoordig veel transport over de landsgrenzen uitgevoerd. De 40 neutrale combinaties rijden voor verschillende opdrachtgevers en zijn actief in België, Nederland, Denemarken en Duitsland.

Naast de reguliere gecompartimenteerde mengvoederopleggers hebben R. Vos Transporten en Nijhof-Wassink ook de beschikking over (sluis/blaas)kippers en zijlossers. Daarnaast beschikken beide bedrijven over een aantal zuigopleggers welke bij calamiteiten silo’s kunnen leeg zuigen. Vanuit Rijssen zal de transport planning, communicatie en facturatie gaan plaatsvinden betreffende het neutrale wagenpark.

Lees ook: Planningsbedrijf Silfit wordt logistieke spil in mengvoederketen

Reageer op dit artikel