nieuws

Bakker Logistiek blaast reorganisatie af

Logistieke dienstverlening

Bakker Logistiek blaast reorganisatie af

De reorganisatie bij Bakker Logistiek is van de baan. De logistiek dienstverlener voert zijn aangekondigde plan niet door.

Verwachte volumegroei bij nieuwe en bestaande klanten en natuurlijk verloop maken de reorganisatieplannen overbodig, zo laat het bedrijf uit Zeewolde weten. Door natuurlijk verloop in de kantoorfuncties van vijftien medewerkers en door interne herplaatsing, hebben we de doelstelling van de reorganisatie in Zeewolde goeddeels gerealiseerd, stelt Herman Roose, ceo van Bakker Logistiek.

Overeenkomst en herplaatsing

Het grootste deel van de vijftien medewerkers heeft de overstap gemaakt naar andere bedrijven. Met enkelen zijn beëindigingsovereenkomsten gesloten. Een zestal posities wordt nog beoordeeld, waarbij ook sprake zal zijn van herplaatsing. Door deze ontwikkelingen is een goede basis gelegd voor de verdere centralisatie van de kantoorfuncties binnen de Bakker Groep, stelt de directie.  Het overleg met de vakbonden over de reorganisatie in Zeewolde is beëindigd. Roose: “De vakbond had veel tijd nodig voor het raadplegen van de achterban. Achteraf is die tijd positief geweest.”

Onduidelijkheid

Bakker Logistiek kondigde in december 2013 aan dat het enkele tientallen banen zou gaan schrappen. Sindsdien heerste er onduidelijkheid over de plannen en er was er onrust onder het personeel.

Huybregts Tilburg

De reorganisatie bij Huybregts Tilburg (Bakker nam dit bedrijf in 2012 over) is nog niet afgerond. Op de afdelingen financiën, facilitaire zaken en binnen de transport-gerelateerde afdelingen zullen naar verwachting een achttal fte’s verdwijnen.
Reinier Stroo van FNV Bondgenoten was niet bereikbaar voor een reactie.

Reageer op dit artikel