nieuws

ANWB neemt supply chain onder handen

Logistieke dienstverlening

De vernieuwing van de ANWB winkels en de webshop brengt uitdagende supply chain aanpassingen met zich mee. De distributie is uitbesteed aan Ploeger Logistics en het voorraadbeheerpakket Slim 4 van Slimstock wordt uitgerold.

ANWB neemt supply chain onder handen

Ploeger verzorgt de bevoorrading van de ANWB-winkels sinds begin 2014. Dat betekent het vervoeren van onder andere kleding, sneeuwkettingen, dakkoffers, navigatiesystemen, fietsendragers en allerlei andere recreatiematerialen. “Onze grootste uitdaging is de snelle wisseling van het assortiment”, aldus Janneke van den Broek. Als interim manager geeft zij samen met supply chain manager Hendrik Spee van ANWB de nieuwe organisatie verder vorm.

Logistieke planning

ANWB zet vol in op meer winkels waarin de klantbeleving centraal staat. Zeventig procent van de 76 winkels zijn inmiddels omgebouwd en de logistiek moet daarop worden aangepast. De dagelijkse logistieke planning is in handen van Ploeger. De ANWB-filialen worden van dinsdag tot en met vrijdag twee keer per week beleverd. Vier tot zes vaste vervoerscombinaties van Ploeger rijden voor de ANWB, wat waar nodig wordt aangevuld met zendingen via het groupagevervoer. “Juist de combinatie van dedicated en groupage maakt dat we ANWB altijd een perfect passende oplossing kunnen bieden”, aldus Adwin Ploeger, directeur van Ploeger Logistics.

Betrouwbaarheid

De oplossing van Ploeger biedt ANWB hoge betrouwbaarheid, flexibiliteit en cost-control op. “Wat uiteindelijk ten goede komt aan de klanten van onze winkels”, aldus Gerbert de Vries, logistiek manager van ANWB Retail. “De combinatie van deze factoren gaf voor ons de doorslag. Bijkomend voordeel is dat we elkaars directe buren zijn, dat spaart ook nog eens de nodige distributiekilometers uit!”

In de maart 2014 editie van Logistiek Magazine is een uitgebreid artikel te lezen over de logistiek van ANWB Retail. Hoofdredacteur Heres Stad sprak met supply chain manager Hendrik Spee en Janneke van den Broek van ANWB Retail.

Reageer op dit artikel