nieuws

Nijhof-Wassink genomineerd voor Familiebedrijf Award van het jaar

Logistieke dienstverlening

Nijhof-Wassink genomineerd voor Familiebedrijf Award van het jaar

Logistiek dienstverlener Nijhof-Wassink Groep is genomineerd voor de titel ‘het beste familiebedrijf van 2014’. In april vindt de uitreiking plaats.

Uit 500 inzendingen van middelgrote en grote familiebedrijven zijn 250 bedrijven geselecteerd. Samen met Westland kaas, Breman installatietechniek en Agio Cigars mag de Nijhof-Wassink Groep strijden om de prestigieuze titel ‘beste familiebedrijf van 2014’.

Argumentatie nominatie

De argumentatie van de jury van de Familiebedrijven Award voor de nominatie van Nijhof-Wassink is als volgt:

“Herman Nijhof en Evert Wassink richtten in 1967 Nijhof-Wassink op. In 47 jaar tijd is de onderneming uitgegroeid tot een internationaal bedrijf waar ruim 1.000 mensen werken, van wie 550 in Nederland, 350 in Polen, 50 in Hongarije, 25 in Duitsland en 25 in België. Continuïteit en duurzaamheid staan bij Nijhof-Wassink Groep voorop.

Nijhof-Wassink wordt gekenschetst als een bijzonder warm familiebedrijf met een grote sociale betrokkenheid. De familie vormt niet alleen een warme deken voor haar werknemers, maar is bovendien van grote relevantie voor Oost-Nederland. Bij het bedrijf gaat het belang van de stakeholder voor het familiebelang.

Ondanks de economische malaise in de Transport & Logistiek sector is Nijhof-Wassink Groep uiterst succesvol, winstgevend en financieel zeer solide. De derde generatie is inmiddels actief in het bedrijf. Tot de groep behoort naast Nijhof-Wassink Transport, NIJWA Groep Volvo Truck Dealer in Nederland en Polen, VB Trailerbouw te Bedum en de eigen leasemaatschappij NOWA Lease in Polen.”

De award wordt medio april uitgereikt aan een excellerend Nederlands familiebedrijf.

Reageer op dit artikel