nieuws

Dentressangle neemt Fiege Zuid Europa over

Logistieke dienstverlening

Dentressangle neemt Fiege Zuid Europa over

Norbert Dentressangle heeft de logistieke activiteiten van Fiege in Italië, Spanje en Portugal overgenomen. De logistieke activiteiten betreffen FMCG, retail, healthcare en farmaceutische producten.

Norbert Dentressangle is eigenaar geworden van Fiege Borruso and FLI spa (farma)  Deze locaties (510 arbeidskrachten) boekten in 2012 een omzet van 95 miljoen euro.  Afgesproken is dat Fiege  de logistiek blijft doen van enkele contracten en luchtvrachtvervoer. Fiege verkoopt haar Zuid Europese logistieke locaties om zich te kunnen richten op groeimarkten Midden en Centrall Europa, India en China.

Verdubbeling

Door de overname heeft Norbert Dentressangle haar positie in Italië verdubbeld en is het de vierde logistieke speler geworden in het Zuid Europese land. Door de deal bedraagt de omzet van Norbert Dentressangle in Italië 220 miljoen euro, verdeeld over 35 locaties met een totale oppervlakte van 630,000  vierkante meter. Er werken 1200 mensen.

Iberisch schiereiland

In Spanje en Portugal neemt de Franse logistiek dienstverlener een omzet over van 34 miljoen euro verdeeld over 5 multi client distributiecentra met een totale oppervlakte van 210.000 vierkante meter. Door de nieuwe situatie in Spanje en Portugal heeft Norbert Dentressangle een omzet van 450 miljoen euro op het Iberisch Schiereiland, 458,000 vierkante meter magazijn oppervlakte en 1800 voertuigen. Er werken 1700 mensen.

De overname van Fiege heeft geen directe gevolgen voor de Nederlandse activiteiten van Norbert Dentressangle.

Reageer op dit artikel