nieuws

Nespresso verhuist logistiek naar België

Logistieke dienstverlening

Nespresso verhuist logistiek naar België

Koffiemerk Nespresso hevelt een aantal van zijn logistieke activiteiten over van Zwitserland naar België. Dat heeft voedingsgroep Nestlé, eigenaar van Nespresso, bevestigd. Gevolg van de aangekondigde verhuizing is dat Nespresso de samenwerking met Zwitserse transportbedrijf Planzer heeft opgezegd. Dit kost het bedrijf mogelijk twintig banen.

Voor een aantal betrokkenen zouden Nestlé en Planzer echter al een oplossing hebben uitgewerkt. Het is niet bekend gemaakt naar welke Belgische locatie Nespresso, producent van koffiemachines en koffiecups, de activiteiten zou willen overbrengen.

Koffieapparaten distributie
Evenmin is bekend gemaakt hoeveel nieuwe banen in België door de verhuizing worden gecreëerd. De betrokken logistieke activiteiten zouden verband houden met de koffieapparaten die Nespresso distribueert. Bedoeling is om de logistiek en distributie dichter bij de noordelijke grote West-Europese havens te brengen.

Winnaar webshop award
Eind augustus werd ook bekend dat pakket- en expresdienst DPD de komende drie jaar de distributie verzorgt van honderdduizenden pakketten van Nespresso België. In 2011 won Nespresso in Nederland de Logistieke Webshop Award

Reageer op dit artikel