nieuws

Kloosterboer bouwt tweede vrieshuis op Maasvlakte

Logistieke dienstverlening

Kloosterboer bouwt tweede vrieshuis op Maasvlakte

De Kloosterboer Groep is gestart met de bouw van een tweede vrieshuis op de Maasvlakte in Rotterdam. Door de uitbreiding wordt het reeds bestaande pand met circa 5.000 vierkante meter koel-/vriesruimte vergroot. De totale capaciteit bedraagt na realisatie 72.000 palletplaatsen. Hierdoor kan Kloosterboer meer, en gevarieerdere, ladingpakketten afhandelen in de Rotterdamse haven.

Door de realisatie van 28 nieuwe dockshelters ontstaat er voldoende capaciteit voor crossdocking. Daarmee speelt het bedrijf in op de verwachte groei van de containermarkt door de aanleg van Maasvlakte 2. Bij de uitbreiding wordt tevens een Veterinair Keurpunt gerealiseerd. Kloosterboer kan hierdoor veterinaire partijen van klanten op de eigen locatie keuren. De nieuwbouw krijgt 8 koel-/ vriescellen en is door deze indeling beter uitgerust voor klanten met een kleiner aanbod aan product. Door de aanleg van koelcellen kan er ook vers fruit worden afgehandeld.

 

Veel aandacht voor duurzaamheid

In het nieuwe vrieshuis is er veel aandacht voor duurzaamheid. Zo wordt er gebruik gemaakt van LED-verlichting, wordt regenwater hergebruikt en worden er opblaasbare dockshelters aangelegd. De mogelijkheid voor het toepassen van zonnepanelen wordt nog onderzocht. Kloosterboer streeft ernaar dat het nieuwe vrieshuis BREEAM-gecertificeerd wordt. Dat is het meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen ter wereld. Het nieuwe pand moet volgend jaar juni gereed zijn.

Lees ook:

Akkoord financiering mega-containerterminal Maasvlakte 2

Wat is BREEAM-NL en wat moet je ermee?

Kloosterboer start reefer containerdepot in Vlissingen

Kloosterboer ontvangt Lean and Green Award

Reageer op dit artikel