nieuws

Raben definitief vertrokken uit Winterswijk

Logistieke dienstverlening

Raben definitief vertrokken uit Winterswijk
Eind augustus vorig jaar werd het hoogste punt bereikt van de nieuwbouw van het nieuwe hoofdkwartier van Raben Netherlands in Oss.

Logistiek dienstverlener Raben Netherlands is afgelopen weekend na bijna tachtig jaar definitief vertrokken uit Winterswijk. Raben start vandaag op de eerste werkdag van 2012 een nieuwe operatie in een veel groter distributiecentrum in het Noord-Brabantse Oss.

“Dertig tot veertig van onze medewerkers uit de Achterhoek zijn gebleven. In het sociaal plan zijn voor hen speciale overnachtingsmogelijkheden en reiskosten geregeld”, zegt Raben-directeur Sven Baars op de website van dagblad de Gelderlander. Baars kondigde vorig jaar februari aan dat hij de activiteiten in standplaats Winterswijk wilde overhevelen naar Oss.

Nieuwe baan

De meerderheid van alle vertrokken medewerkers heeft volgens Baars opnieuw een baan in de regio gevonden. Hun plek is ingenomen door personeel dat er al rekening mee houdt vanaf maandag vanuit Oss te gaan werken.

Forse besparing

De verhuizing naar Oss betekent op termijn een forse besparing voor de logistiek dienstverlener, omdat het bedrijf veel dichter bij zijn belangrijkste klanten komt te zitten.

Meer palletruimte

Het nieuwe warehouse met crossdockcentrum op het Osse logistiek bedrijvenpark Vorstengrafdonk wordt gebouwd op een kavel van 36.000 vierkante meter. Het pand krijgt een hoogte 12,7 meter en biedt ruimte straks aan 15.000 pallets.

Reageer op dit artikel