nieuws

HIS kijkt reikhalzend uit naar sorter

Logistieke dienstverlening

HIS kijkt reikhalzend uit naar sorter
Multiproductsorter HIS Distrisort

In het distributiecentrum van logistiek dienstverlener HIS in Hoorn wordt op dit moment een multiproduct-sorter van DistriSort gebouwd. Het is de bedoeling dat de sorter eind augustus volledig operationeel is. HIS denkt dat het door de sorter in staat is om goedkopere en betrouwbaarder filiaalverdelingen te maken.

De sorter moet HIS volgens directeur Wim Berends in staat stellen om hét sorteercentrum in Nederland te worden voor vooral liggend textiel. “De markt voor liggend textiel wordt in Nederland tot nu toe nog niet goed bediend en het is daarnaast een markt waar enorme kostenvoordelen te behalen zijn.”

 

Britse formule

HIS besloot tot de koop van de multiproduct sorter van DistriSort nadat het had gezien dat bij een Britse kledingformule een flinke productiviteitsstijging was behaald. Berends: “Die kledingformule bedient vanuit Londen ruim tweeduizend filialen met liggend textiel en zag na de ingebruikname van de sorter de productiviteit stijgen met een factor vier.”

 

Reageer op dit artikel