nieuws

Flextronics komt vierhonderd arbeidskrachten tekort

Logistieke dienstverlening

Flextronics komt vierhonderd arbeidskrachten tekort
Vacature

Internationaal logistiek dienstverlener Flextronics in Venray kampt op dit moment met een schreeuwend tekort aan arbeidskrachten. Het bedrijf heeft op korte termijn behoefte aan meer dan vierhonderd flexwerkers voor de meest uiteenlopende magazijnwerkzaamheden.

Het blijkt dat de arbeidsmarkt in Noord-Limburg zo snel groeit dat er een groot tekort ontstaat aan arbeidskrachten. Zo maakte deze week DHL in Beringe bekend dat het maar liefst 630 vacatures heeft openstaan voor met name magazijnmedewerkers en heftruckchauffeurs. Ondanks een campagne heeft DHL deze vacatures tot op heden niet kunnen vervullen.

 

Du mos sollicitere

Uitzendbureau Otto Uitzend Kracht, waar Flextronics vaste klant is, is in Noord-Limburg een campagne gestart onder het motto ‘du mos sollicitere’. In samenwerking met het CWI worden kandidaten geselecteerd die na een training inzetbaar zijn in het arbeidsproces.

 

MediacampagnePersconferentie (Van Gool r)

“Een dramatische oproep”, is het volgens Otto Uitzend Kracht-directeur Frank van Gool. “Er is werk genoeg maar kennelijk willen ze niet ondanks dat er hier in Noord-Limburg 50.000 werklozen zijn. Iedereen die echter wil werken willen we aan een baan helpen”, zei Van Gool gisteren tijdens een inderhaast belegde persconferentie, waarin tevens het startsein werd gegeven voor de grote mediacampagne.

 

Grensgebied

Ook wordt er op dit moment door het uitzendbureau geworven in het Duitse grensgebied in samenwerking met de overheid daar. “In Duitsland is er veel meer druk op werklozen om ze weer terug te drukken in het arbeidsproces bijvoorbeeld door te dreigen de uitkering stil te leggen”, zegt Van Gool.

 

Grote opschaling

Er zijn met name arbeidskrachten nodig voor de tweede helft van dit jaar doordat er volgens Van Gool een gigantische opschaling plaatsvindt van werkzaamheden in onder meer de logistiek. “Een Blokker bijvoorbeeld wil nu al leveranties hebben voor de Sinterklaas en Kerstmis, om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag van de consument.”

 

Piek in vraag

René Richters, directeur van Flextronics, beaamt dat er een grote piek is in de vraag naar goederen van zijn klanten. Vooral bedrijven in de computer-, netwerk-, communicatie-, consumenten- en medische industrie. “In het hoogseizoen hebben we 1100 man in dienst. Op piekmomenten hebben we echter zo’n 1600 mensen nodig, vooral parttimers die zo’n vier á vijf maanden komen werken. Bovendien krijgen we het nog drukker de komende tijd omdat we er nieuwe klanten bij hebben gekregen”, aldus Richters. Flextronics heeft Lbo’ers en Mbo’ers nodig die werkzaamheden verrichten variërend van goederenontvangst tot en met orderpicken.

 

Polen

Een ‘blik’ Polen opentrekken om de vrijgekomen vacatures bij logistiek dienstverlener op te vullen is volgens Frank van Gool op dit moment een lastige opgave. “Het wordt voor ons steeds moeilijker om in Polen mensen te werven. De economie daar trekt aan, mensen zoeken daar steeds vaker een baan in de buurt”, aldus Van Gool. Het is de bedoeling dat de campagne ‘du mos sollicitere’ Flextronics de komende maand per week zestig flexwerkers oplevert. Op dit moment zijn bij de logistiek dienstverlener uit Venray driehonderd uitzendkrachten aan het werk via Otto.

 

Lees ook: DHL geeft noodsignaal: 630 vacatures (juli 2006)

 

Of: stem in onze poll!

Bijna 20 procent zegt: Eigen schuld dat logistiek dienstverleners geen mensen kunnen krijgen, moeten ze het werk maar aantrekkelijker maken

Reageer op dit artikel