nieuws

WICS weer 100% eigendom van Real Solutions

Logistieke dienstverlening

WICS, de logistieke toepassing voor warehouse- en transport managament is weer volledig terug bij de oorspronkelijke eigenaar Real Solutions. De joint-venture met Groeneveld Information Technology uit Gorkum is daarmee beëindigd.

Real Solutions heeft de rechten weer teruggekocht, omdat de samenwerking tussen WICS en Groeneveld niet tot het gewenste resultaat heeft geleid. Met de ontbinding van de overeenkomst heeft Real Solutions ook de WICS-klanten van Groeneveld overgenomen, om de support te garanderen. WICS is een op Progress gebaseerde toepassing voor warehouse-, transport-, financieel management en communicatie. Het systeem wordt onder de naam WICS Solutions ingezet bij logistieke dienstverleners, transporteurs, distributiecentra en handels- en productiebedrijven in Nederland, België, Duitsland en Engeland. Een onderscheidend kenmerk van WICS is de mogelijkheid om de applicatie snel en met weinig kosten te kunnen implementeren. Implementaties tussen vier en acht weken doorlooptijd zijn haalbaar. Real Solutions kan nu met het releasebeleid veel sneller inspelen op de wensen vanuit de markt. Dit jaar nog komt er een nieuwe release van WICS met onder andere uitbreidingen op de VAL-module, douanemodule, een op Sonic MQ messaging gebaseerde enabling en mobiele communicatie op basis van RAM, GSM en GPRS. Deze laatste toepassingen maken het mogelijk via internet opdrachten in te voeren, voorraad op te vragen en tracking & tracing.

Reageer op dit artikel