fotoreportage

Fotoreportage feestelijke bekendmaking Top 100

Logistieke dienstverlening 1740

De 18e editie van de Top 100 Logistiek Dienstverleners werd feestelijk bekend gemaakt tijdens een VIP-diner in Mereveld in Utrecht. Dat gebeurde in de aanwezigheid van 40 logistiek dienstverleners uit de lijst.

Kees Verweij van Buck Consultants International, al vanaf het begin van de top-100 betrokken bij het jaarlijks terugkerende onderzoek, blikte tijdens zijn openingswoord even terug in de tijd. 18 jaar geleden zat logistiek volgens hem nog wat meer in het verdomhoekje. “Reden om een ranglijst te ontwikkelen, eerst een top-50 en in de jaren erna werd het een top-100. Het jaarlijkse onderzoek heeft in al die tijd bijgedragen om logistiek wat meer in de kijker te spelen. Inmiddels is logistiek één van de negen topsectoren en heeft het een plekje verdiend in de maatschappij”.

Onderzoek

Verweij geeft de aanwezigen een dag voor de bekendmaking van de lijst een inkijkje in het jaarlijkse onderzoek dat is gehouden onder 120 logistiek dienstverleners en andere bedrijven in de sector. Een aantal zaken vallen hierin op. Er is steeds meer aandacht voor duurzaamheid maar ook zelfs voor het circulair maken van processen. Het is dan ook geen toeval dat ook bij het samenstellen van de top-100 lijst er aandacht is voor de factor duurzaamheid en dit zelfs wat zwaarder meeweegt dit jaar.

Wie staat op nummer 1?

Dezelfde vraag zoemt de hele avond rond: Waar zal mijn bedrijf staan in de lijst? De gasten van het VIP-diner hebben echter nog een primeur te pakken, de lijst wordt op deze avond namelijk officieel bekend gemaakt. Er blijkt een lichte shake up te hebben plaatsgevonden in de Top-3. DSV Solutions, de nummer 2 dit jaar, blijkt door de overname van Panalpina zodanig gegroeid dat het bedrijf het oppermachtige DHL op de hielen zit. Kuehne + Nagel neemt plaats 3 in.

Bekijk de fotoreportage hieronder

 

Download whitepaper + poster

Lees meer over de Top 100 Logistiek Dienstverleners 2019 in de whitepaper met daarin:

  • Alles over de totstandkoming van de jaarlijkse lijst
  • De analyse van de belangrijkste veranderingen
  • Een infographic van de resultaten van het marktonderzoek
  • De Top 25 uitgelicht: Waarom zijn deze 25 bedrijven de grootste?
  • Als bijlage de online download van de poster met de mogelijkheid om een papieren exemplaar aan te vragen

 

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel