artikel

Webinar: hoe inspelen op logistieke toekomst

Logistieke dienstverlening 1387

Webinar: hoe inspelen op logistieke toekomst
Naast innovatie en ketenintegratie is inspelen op de toekomst noodzakelijk in de logistieke sector.

Inspelen op de toekomst betekent dat LDV’ers zich moeten verdiepen in het verzamelen én delen van veel data. Innovatiever worden is daarnaast gebaseerd op samenwerken en organiseren. Ook moeten ze zich verdiepen in zaken als het Internet of Things en potentieel marktverstorende technologieën. Voor wie meer wil weten over wat de sector te wachten staat, is er de mogelijkheid zich aan te melden voor het webinar over innovatie van Logistiek.nl en Kewill. Mark van Veen, ICT Manager Europe bij De Rijke Group is een van de aanwezigen bij het webinar.

Ontwikkelingen als de opkomst van het Internet of Things en startups die bestaande markten verstoren leiden niet alleen tot gevaren, maar vooral ook tot kansen voor vervoerders en logistiek dienstverleners.

De noodzaak om te innoveren en na te denken over nieuwe manieren van zakendoen en samenwerken kan ook leiden tot extra diensten.

Mark van Veen van De Rijke Group aanwezig bij webinar

Het verzamelen van data die afkomstig is van sensoren en andere ladingdragers en deze gegevens omzetten in bruikbare informatie, kan klanten helpen bij het beter bedienen van consumenten. De e-commerce sector zit verlegen om dit soort services. De vraag is hoe je als transporteur inspeelt op deze nieuwe technologie en de kansen die er ontstaan. Vanuit de praktijk zal Mark van Veen ingaan op de keuzes die De Rijke Group maakt bij de adoptie van nieuwe technieken en technologieën. Hans Zuidema, consultant en in het nabije verleden betrokken bij het Neutraal Logistiek Informatie Platform (NLIP) is eveneens aanwezig bij het webinar voor een blik op innovatie vanuit de praktijk.

Internet of Things

Het verzamelen van grote hoeveelheden data kan volgens Frank Sijpheer, Sales Account Manager bij ICT-leverancier Kewill leiden tot betere prestaties. “Bijvoorbeeld in de scheepvaartindustrie. Zeker nu het aantal op elkaar aangesloten apparaten en sensoren stijgt. Het meten van capaciteit, het plannen en rapporteren en het zorgen voor energie-efficiëntie en proactieve probleemdetectie zijn slechts enkele voorbeelden van voordelen die het Internet of Things met zich meebrengt. Deze continue terugkoppeling van informatie, stelt vervoerders in staat hun activiteiten verder te verbeteren.”

Technologische kloof

De grote hoeveelheden data en de steeds modernere technologie leiden er volgens Sijpheer wel toe dat de technologische kloof tussen de innovatieve leiders in de sector en de gemiddelde logistieke dienstverlener toenemen. In het webinar komt onder andere aan bod hoe vervoerders en logistiek dienstverleners kunnen inspelen op déze ontwikkeling, maar ook op die van de steeds kritischer consument.

Meld je aan

Datum: 24 november 2016
Duur van het webinar: 45 minuten
Lees meer/meld je aan

 

Webinar met vragen, tips en adviezen over innovatie

Er gaapt nog een gat tussen wat bijvoorbeeld verladers op het gebied van innovatie verwachten van hun logistiek dienstverlener en hoe deze LDV’er hierin staat. Dat roept vragen op. In het webinar dat Logistiek.nl samen  met kennispartner en IT-leverancier Kewill  op 24 november organiseer komen de belangrijkste vragen waar logistiek dienstverleners mee zitten aan bod. Tips en adviezen zijn er vanuit Kewill en marktpartijen.

Innovatie, ketenintegratie en inspelen op de toekomst

In het webinar van Logistiek.nl en Kewill over innovatie komen innovatie, ketenintegratie en inspelen op de toekomst aan bod, inclusief subthema’s als control towers en het Internet of Things. In de 45 minuten die voor het webinar is gereserveerd zal de nadruk liggen op een praktische aanpak en haalbaarheid van innovatie. De tips/adviezen moeten logistiek dienstverleners helpen bij het maken van een goede start bij het beklimmen van de innovatieladder.

Reageer op dit artikel