artikel

Terugkijken webinar de urgentie van innovatie

Logistieke dienstverlening 949

Terugkijken webinar de urgentie van innovatie
Webinar over de urgentie van innovatie, door Logistiek.nl en Kewill.

Het belang van innovatie, wat er speelt op het gebied van ketenintegratie en hoe verladers en logistiek dienstverleners kunnen inspelen op de toekomst. Deze drie onderwerpen stonden centraal bij het webinar van Logistiek.nl en IT-leverancier Kewill. Grote veranderingen in de sector eisen actie van en afstemming tussen verlader en logistiek dienstverlener. Terugkijken van het webinar is mogelijk via de link in het artikel.

Samenwerken in de keten, met een focus op het bereiken van innovatieve doelen of om simpelweg een klant beter te kunnen bedienen, is nog steeds geen uitgemaakte zaak. Tijdens het webinar met de titel ‘de urgentie het innovatie in de logistiek’ werd door een van de kijkers de vraag gesteld wie het initiatief zou moeten nemen tot ketenintegratie, de verlader, de logistiek dienstverlener of de IT-leverancier.

Samenwerken in de keten

Tijdens het beantwoorden van de vraag bleek al snel dat hierop nog steeds geen eenduidig antwoord is te geven, maar dat het verstandig is om per sector naar manieren van samenwerking te zoeken. Diverse recente initiatieven, waaronder Compose vanuit de verladershoek (EVO), zijn er nog niet op gericht om ketenpartijen te laten samenwerken, maar vooral gebaseerd op een regiefunctie van een van de ketenspelers. Heres Stad, hoofdredacteur Logistiek Magazine / www.logistiek.nl: “Verladers bedenken iets en willen het vervolgens laten uitvoeren door logistiek dienstverleners. Terwijl deze juist aangeven dat ze een grotere rol willen hebben omdat ze niet alleen pallets kunnen vervoeren, maar ook data.” Stad voorziet dat het in de autosector makkelijker zal zijn om tot een samenwerking  te komen dan in de bouw- of zorgsector.

Delen informatie

Frank Sijpheer, sales accountmanager EMEA bij Kewill is, als antwoord op de vraag vanuit het publiek, van mening dat grote logistiek dienstverleners al wel in staat zijn tot het vervullen van de rol die hoort bij een goede ketenintegratie. “Deze dienstverleners delen ook al behoorlijk wat info.” Hans Zuidema, eigenaar van Zuidema Consultancy en consultant met veel ervaring bij logistiek dienstverleners en het NLIP, is toch van mening dat de natuurlijke rol van ketenregisseur een verlader het best past. “Het is de producent/verlader die zijn producten verkocht wil zien. Dus ik begrijp het als hij zegt ‘dit is wat ik wil bereiken, zo gaan we het doen’.

Terugkijken webinar innovatie

Terugkijken van het webinar is mogelijk via onlineseminar. Het webinar terugkijken duurt 45 minuten. Wie zich registreert en het webinar bekijkt, kan eveneens gratis een whitepaper downloaden over integratie in transport.

Reageer op dit artikel