artikel

Webinar: Beter benutten van technologie in de logistiek

Logistieke dienstverlening 1126

Webinar: Beter benutten van technologie in de logistiek
Naast innovatie en ketenintegratie is inspelen op de toekomst noodzakelijk in de logistieke sector.

De druk op logistiek dienstverleners om te innoveren neemt snel toe. De IT-tools hiervoor zijn er, maar innoveren bestaat uit meer dan alleen het invoegen van nieuwe technologie. Change management, het meekrijgen van werknemers, is minstens zo belangrijk. Logistiek.nl en IT-leverancier Kewill organiseren een webinar waarin innovatie in logistiek centraal staat. Aan bod komen tips en klantverhalen.

De druk om te innoveren komt voor logistiek dienstverleners vooral  vanuit de verladershoek en vanuit de consument. De behoefte neemt toe om altijd en overal zendingen te kunnen volgen, de afleverprestaties te meten én leveringen op elk gewenst moment kunnen ontvangen. Om aan deze behoeften te kunnen voldoen is innovatieve software onmisbaar. Ook is hiervoor een andere mindset nodig onder het  personeel  dat vandaag de dag in distributiecentra en op planning afdelingen te vinden is.

Vragen, tips en adviezen over innovatie

Er gaapt nog een gat tussen wat bijvoorbeeld verladers op het gebied van innovatie verwachten van hun logistiek dienstverlener en hoe deze LDV’er hierin staat. Dat roept vragen op. In het webinar dat Logistiek.nl samen met kennispartner en IT-leverancier Kewill op 24 november organiseert komen de belangrijkste vragen waar logistiek dienstverleners mee zitten aan bod. Tips en adviezen zijn er vanuit Kewill en marktpartijen.

Aanmelden webinair

Datum: 24 november 2016, 13.00 uur
Duur van het webinar: 45 minuten
Meld je aan

Innovatie, ketenintegratie en inspelen op de toekomst

In het webinar van Logistiek.nl en kennispartner Kewill over innovatie komen naast dit topic ook de onderwerpen ketenintegratie en inspelen op de toekomst aan bod, inclusief subthema’s als control towers en het Internet of Things. In de 45 minuten die voor het webinar is gereserveerd zal de nadruk liggen op een praktische aanpak en haalbaarheid van innovatie. De tips/adviezen moeten logistiek dienstverleners helpen bij het maken van een goede start bij het beklimmen van de innovatieladder.

Reageer op dit artikel