artikel

Sluit een totaaldeal af voor al het benodigde materieel

Logistieke dienstverlening

Sluit een totaaldeal af voor al het benodigde materieel

Vanka-Kawat, importeur en producent van Aziatische voedingsmiddelen, nam in oktober van dit jaar twee heftrucks, twee reachtrucks en drie stapelaars van het merk Caterpillar in gebruik. Directeur Bob Beekhuizen vertelt dat zijn bedrijf al jarenlang werkt met materieel van Caterpillar en daar opnieuw voor gekozen heeft vanwege de hoge kwaliteit van de machines en de goede service van leverancier Crepa.

 Uit: Logistiek Magazine, november 2013Vanka-Kawat importeert levensmiddelen uit Thailand, Singapore, China, Japan, Hongkong, Maleisië en Indonesië, en produceert ook zelf Aziatische voedingsmiddelen. Bij het bedrijf werken ongeveer 40 medewerkers. Het hoofdkantoor en distributiecentrum van Vanka-Kawat zijn gesitueerd in Den Haag, de productiefaciliteit in Zoetermeer. Het bedrijf heeft ook twee cash-and-carrygroothandels in respectievelijk Den Haag en Amsterdam. De geïmporteerde voedingsmiddelen worden per schip aangevoerd in 20 ft en 40 ft zeecontainers. Deze producten worden samen met de zelfgemaakte levensmiddelen opgeslagen in het magazijn. Van daaruit worden ze gedistribueerd naar kleine winkels en grote afnemers zoals supermarkten en de eigen cash-and-carrygroothandels waar winkeliers de producten zelf ophalen. Zowel bij de productie als de opslag en distributie gebruikt Vanka-Kawat heftrucks, reachtrucks en stapelaars. Zeven van deze machines moesten vervangen worden omdat het leasecontract afliep. Vanka-Kawat koos voor het merk Carterpillar. De levering betrof 2 elektrische 3-wiel heftrucks van 1,6 ton, 2 elektrische reachtrucks van 1,4 ton en 3 stapelaars van 1,2 ton. Deze machines werden voor zes jaar geleased, inclusief service en onderhoud. Ze werden geleverd door Crepa, vestiging Rijswijk.

Waarom deze keuze?

Vanka-Kawat werkt al een aantal jaren met machines van Caterpillar. Toen Crepa met een goede aanbieding kwam werd vrij snel besloten.

Nog bijzonderheden?

De heftrucks worden in de fabriek gebruikt voor de aan- en afvoer van grondstoffen en eindproducten en het laden en lossen van vrachtwagens. De stapelaars worden in het magazijn ingezet. Hier worden producten in en uit de palletstellingen gehaald. In de cash-and-carrygroothandels wordt de in- en uitslag in stellingen uitgevoerd met reachtrucks. Omdat het om standaardhandelingen gaat, waren er geen speciale aanpassingen aan de machines nodig.

Op tijd geleverd?

Vanka-Kawat startte afgelopen voorjaar met het aanschaftraject. De nieuwe machines werden precies volgens afspraak in oktober van dit jaar geleverd en in gebruikgenomen.

Tip van… Bob Beekhuizen

“Wij hebben het liefst materieel van één merk dat geleverd wordt door één leverancier. Dan is het vrijwel altijd mogelijk een totaaldeal af te sluiten, waardoor er een betere prijs gerealiseerd kan worden. Ander voordeel van één merk en één leverancier is dat je slechts te maken hebt met één aanspreekpunt.”

 

 

Wie: Bob Beekhuizen

Waar: Vanka-Kawat, Den Haag/Zoetermeer
Wat: 2 elektrische driewielheftrucks, type EP16CPNT, 2 elektrische reachtrucks, type NR14N1, 3 stuks stapelaars type NSP12N2
Wanneer: oktober 2013

Reageer op dit artikel