artikel

GC Europe vertrouwt logistiek toe aan Wim Bosman

Logistieke dienstverlening

GC Europe vertrouwt logistiek toe aan Wim Bosman

GC Europe, internationaal expert in tandheelkundige producten, groeit enorm de laatste jaren. Het bedrijf heeft haar logistiek in handen gelegd van logistiek dienstverlener Wim Bosman. “Het gaat er niet om dat je snel levert, maar dat je op afspraak levert.”


(tekst komt van de leverancier)


Het Europees hoofdkantoor van GC, internationaal expert in tandheelkundige producten, staat in België. Anticiperend op de groei van dentale verzorging werd er in Leuven in 2002 een nieuw logistiek centrum gebouwd. Enkele jaren later, in 2008, was de opening van een GC Europe Campus Meeting & Education een feit. Een innovatief centrum met een oppervlakte van 1600 vierkante meter. Hier kunnen tandartsen, tandtechnici en andere experts binnen de tandheelkundige zorg kennis opdoen van de nieuwste revolutionaire ontwikkelingen op dentaal gebied.

De dentale verzorging heeft de laatste tien, vijftien jaar een grote vlucht genomen. “Het was lange tijd vrij gebruikelijk om het gebit te laten vervangen door een kunstgebit. De trend is nu totaal anders”, aldus Walter Bogaerts, vice-president technical operations GC Europe. “Mensen gaan tot het uiterste om hun tanden te redden, ook al moet er een forse restauratieve ingreep worden uitgevoerd. Daarnaast is het esthetische aspect gegroeid. We hebben het dan over implantaten en alle realisaties die daarmee samenhangen. Er wordt dus meer conserverend én esthetisch gewerkt.” Het einde van de groei is nog niet in zicht. “Richting toekomst zien we steeds meer focus op preventie. Dus minder restaureren, maar juist proberen om cariës te voorkomen en de tanden zolang mogelijk intact te houden.”

Baanbrekende technologie

Inmiddels beschikt GC over een honderdtal verschillende tandheelkundige producten met daarin ruim 2.500 productreferenties. Exclusieve producten die tot stand zijn gekomen dankzij baanbrekende technologieën die niemand anders heeft. GC werkte zich met glasionomeertechnologie in de kijker, een tandheelkundig cement bestaande uit een glas en een ionomeer. “Dit jaar introduceerden we het eerste composiet vulmateriaal dat met korte glasvezels ver sterkt is. Het is een zeer sterk materiaal waarmee grote gebitsrestauraties direct gedaan kunnen worden, grens verleggend!”, licht marketing communication manager Ward Gerets toe. Daarnaast beschikt GC over een portfolio van glasionomeercementen met in een aantal landen een marktaandeel van zestig procent.

Leveren op afspraak

Toen Bogaerts vijf jaar geleden vice-president werd, was logistiek een belangrijk aandachtspunt. “We werkten, voor de overname door Wim Bosman, met Maenhout die niet altijd dezelfde focus had als GC Europe. Het gaat er niet om dat je snel levert, maar dat je op afspraak levert. Wat GC nodig heeft is een logistiek dienstverlener die samen met ons het imago van GC kan verdedigen in een zeer competitieve markt. Die een verleng stuk van de kwaliteit en service is die wij aanbieden aan onze klanten. Daar heb ik me sterk voor gemaakt. Voor een groot deel van onze West-Europese en Oost-Europese bestemmingen is Wim Bosman België nu onze logistieke partner in brede zin, ook wat betreft administratie.” Via een elektronisch transfersysteem doet GC Europe een voorstel voor transport, hangt daar een gewicht aan, geeft de route door en doet een prijsvoorstel. Is Wim Bosman akkoord, dan komt de factuur automatisch bij de boekhouding van GC Europe terecht. “Ons logistiek model is inmiddels uitgegroeid als voorbeeldmodel voor onze dealers richting onze concurrenten. Dat legt niet alleen druk op onze schouders, maar ook op die van de heer Rudi Debras, Managing Director Wim Bosman België. We zijn als partners verbonden en gaan voor een win-winsituatie. Als wij groeien, groeit Wim Bosman mee.”

Centraliseren

“Wim Bosman beseft dat ze niet kunnen spelen met imago’s van bedrijven voor wie ze een dienstverlenende rol vervullen”, aldus Bogaerts. In het voorjaar sprak Bogaerts op een salesmeeting van Wim Bosman in Turnhout, waar belangrijke klanten de gelegenheid kregen om hun ideeën en wensen te uiten. Ze kregen als het ware een podium om kennis en ervaring uit te wisselen. “Een prima gedachte. Illustratief voor GC Europe is dit voorbeeld: Vier, vijf jaar geleden sloten we ons laatste magazijn in Italië. De gedachte was om alles te centraliseren vanuit ons warehouse in Leuven, maar onze dealers mochten daar niet de dupe van worden. Ze moesten even snel beleverd kunnen worden als destijds vanuit het warehouse in Italië. Samen met Wim Bosman hebben we een set-up geformuleerd die een drastische verlaging van kosten betekende en tegelijkertijd een snellere belevering verzekerde met een hogere betrouwbaarheid dan vanuit ons magazijn in Italië. Zo zie je: als je samen aan dezelfde kar gaat duwen of trekken, kun je het verschil maken in zaken. Ook in zaken die ‘mission impossible’ lijken!” Daarnaast heeft de heer Bogaerts nog een belangrijke reden om te kiezen voor Wim Bosman: “Transport legt een last op het milieu. Duurzaam ondernemen staat hoog op de agenda bij Wim Bosman. Ook GC Europe is drie jaar geleden gestart met een carbon footprint. Mede door Wim Bosman hebben we onze doelstelling behaald. Een mooi resultaat”

Reageer op dit artikel