artikel

Ineke de Ruiter: ‘De vooroordelen gaan niet altijd op

Logistieke dienstverlening

Ineke de Ruiter: ‘De vooroordelen gaan niet altijd op
Ineke de Ruiter

Vrouwen op verantwoordelijke posities in het logistieke vakgebied zijn schaars. Bij velen staat de sector synoniem voor ronkende trucks en sfeerloze magazijnen. Toch zijn er genoeg vrouwen die met plezier dagelijks sturing geven aan logistieke processen en de ambitie hebben om in dit vak te groeien. Zo ook Ineke de Ruiter.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 10 december 2010.

“Ik ben net een paar maanden aan de slag bij Kuehne + Nagel. Een fijne organisatie waarin ik een nieuwe rol heb gekregen die nog volledig moet worden ontwikkeld. De Business Unit Transport is sinds kort op de kaart gezet vanuit de bestaande afdeling transport die opereerde binnen Kuehne + Nagel Contract Logistics.

 

De afdeling Customer Service, waar ik manager van ben geworden, is niet langer een afdeling waar alleen administratie wordt verwerkt. Deze afdeling zal ook een actieve rol vervullen bij het bieden van logistieke oplossingen. Voorlopig ben ik druk met het opzetten van de afdeling Customer Service en de Business Unit. Nu vallen er zeven mensen onder mij. De bedoeling is om het team van Customer Service medewerkers en de Business Unit Transport uit te breiden.

  

Het leidinggeven vind ik heel leuk, dat heb ik in mijn vorige baan bij ECT ook al mogen doen. Daar heb ik alle operationele afdelingen doorlopen en het laatste jaar de transportonderneming binnen ECT aangestuurd. Ik vind met mensen omgaan in mijn werk het leukste dat er is.

Bij ECT was ik met transport bezig in de breedste zin van het woord. Zowel binnenvaart, spoor als wegvervoer. Nu, bij Kuehne + Nagel is het een ander type transport, niet langer alleen containers maar juist veel transporten naar retailorganisaties. Een richting waar het bedrijf sterk in is, maar ook verwacht nog veel in te kunnen te groeien. Vooral in de nieuwe tak return logistics waarin we de retourstromen en het kratten wassen voor retailers regelen, zitten nog veel groeimogelijkheden.

 

Op de administratie van Customer Service is een aantal vrouwen werkzaam, in het MT helaas nog maar weinig. Ik heb altijd veel met mannen gewerkt. De vooroordelen over mannen en vrouwen gaan niet altijd op. Mannen zijn soms net vrouwen en andersom. Het gaat om een gezonde balans en sfeer.

Belangrijk in mijn werk vind ik het plezier, de flexibiliteit en de vrijheid om nieuwe dingen te kunnen doen. Als een van deze drie punten ontbreekt, ga ik op zoek naar deze aanvulling”

 

Het nieuwe werken

“Ik werk op verschillende plekken. De ene keer op het kantoor van Kuehne + Nagel in Utrecht, de andere keer in Veghel, Tiel of Raamsdonksveer. Dat maakt het leuk en afwisselend. Er zijn veel fijne flexwerkplekken, waardoor het gemakkelijk schakelen is met de diverse collegae en ik de organisatie goed leer kennen.

 

Logistiek is een fijn vak. Het is altijd in beweging. Nieuwe oplossingen bedenken is wat ik graag doe. Logistiek staat nooit stil waardoor ik al mijn tijd aan werk kan besteden. Toch blijft er nog genoeg tijd over voor hobby’s als volleybal, lezen en met vrienden afspreken.

Ambitieus ben ik zeker, in mijn doelstellingen hoort groei te zitten. De doelstelling voor nu is dat ik binnen Kuehne + Nagel goed in mijn functie leer zitten, de organisatie goed leer kennen, de business unit ga opzetten gezamenlijk met collega’s en meer transport ga binnenhalen. Er zijn nog veel slagen te maken, ook wat duurzaamheid betreft. Dat is nog steeds een hot item.”

 

Ineke de Ruiter (29)

Woont in Utrecht

Functie: Customer Service manager Transport bij –Kuehne + Nagel

Contracturen: 40 uur

Opleiding: HEAO-CE en HBO logistiek en Economie aan Hogeschool Utrecht

Loopbaan: Management Trainee bij ECT en transport manager bij Maasvlakte Transport

 

 

Reageer op dit artikel