artikel

Pascal Swinkels: “Ik zocht meer verdieping en verbreding”

Logistieke dienstverlening

Pascal Swinkels: “Ik zocht meer verdieping en verbreding”
Pascal Swinkels, adviseur/projectmanager Regiostimulering, Logistiek, Verkeer en Vervoer bij KvK Limburg.

Pascal Swinkels is sinds 1 januari dit jaar adviseur/projectmanager Regiostimulering, Logistiek, Verkeer en Vervoer bij de Kamer van Koophandel Limburg. Daarvoor was Swinkels twaalf jaar als logistiek projectmanager werkzaam bij een logistiek adviesbureau gelieerd aan Fontys Vervoersacademie in Venlo. “Logistiek in Limburg moet worden versterkt.”

Vanwaar de overstap?

"Direct nadat ik in 1998 was afgestudeerd aan de Vervoersacademie in Venlo ben ik begonnen als junior adviseur bij het logistieke adviesbureau waar ik tot voor kort werkte. Ik heb mij in die periode vooral beziggehouden met het verbeteren van interne logistieke processen bij bedrijven. Dat was een heel gevarieerde job waar je de logistiek doorlichtte van zowel profit als non-profit organisaties. Toch vond ik na twaalf jaar dat ik uit deze functie alles had gehaald wat er in zat. Bovendien wilde ik mijn ruime logistieke kennis ook gaan benutten buiten de vier muren een organisatie. Ik wilde meer verdieping en verbreding. De KvK Limburg kwam vervolgens op mijn pad en die voorzag in die behoefte door mij aan te nemen voor de functie van adviseur/projectmanager Regiostimulering, Logistiek, Verkeer en Vervoer."

 

Wat ga je doen?

"In deze functie wil ik in eerste instantie de provincie Limburg op logistiek gebied meer op de kaart gaan zetten. Mijn eerste project is mijn functie van secretaris bij het European Logistics Center Limburg (ELC-L). In dit samenwerkingsverband zijn vertegenwoordigd logistiek dienstverleners, verladers, overheden, brancheorganisaties en kennis- en opleidingsinstituten. ELC Limburg wil het aanspreekpunt zijn voor zaken die van invloed zijn op logistiek Limburg en treedt voor haar leden op als belangenbehartiger. Streven is om middels uiteenlopende projecten de strategische positie van Limburg als logistiek centrum voor de Europese markt uit te bouwen, partijen die in het ELC zitten bij elkaar te brengen (netwerken) en Limburg als logistieke ´hotspot´ te promoten en vertegenwoordigen. Bovendien beperkt mijn nieuwe functie zich niet alleen tot logistiek, maar heb ik ook verkeer en vervoer in mijn pakket zitten. Mijn taken zijn nu dus breder dan voorheen en dat vind ik een echte uitdaging."

 

Heel iets anders dus dan je vorig werkzaamheden?

"Ik zie deze functie als een verdieping en verbreding van de kennis die ik heb opgedaan bij Fontys. Daar was ik op logistiek gebied op micro niveau bezig binnen organisaties en nu begeef ik mij meer op mesoniveau waarin ik een bruggenbouwer functie vervul naar andere spelers op politiek en bestuurlijk gebied. Mijn praktijkervaring in de logistiek komt daarbij zeker goed van pas."

 

 

Pascal Swinkels: 39  

 

Opleidingen: Logistiek en Economie (Vervoersacademie), Supply Chain Management (Erasmus Universiteit), Bedrijfskunde (Open Universiteit) en diverse cursussen en trainingen

 

Werkervaring: Uitvoering van diverse logistieke en bedrijfskundige adviesopdrachten in de profit alsook non-profit sector.

 

Vrije tijd: hardlopen, lezen en muziek

 

 

Reageer op dit artikel