artikel

Fresh Freight blij met nieuw douaneaangifteprogramma

Logistieke dienstverlening

Fresh Freight blij met nieuw douaneaangifteprogramma
Loek Vink

Fresh Freight op Schiphol gebruikt sinds 2004 het programma Sprinter 2000. Loek Vink beschrijft kort zijn ervaringen. Aanvankelijk was hij als expediteur vooral gericht op wegtransport. In 2004 werd het voor–namelijk luchtvracht. “In dat jaar besloot ik om douaneagent te worden. Voor mijn douaneverplichtingen ging ik in zee met Minihouse. Dat had een goede, webgebaseerde applicatie.”

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Fresh Freight   Leverancier/dienstverlener: Kewill Minihouse
Plaats: Schiphol  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte: middelgroot: 100 – 399 werknemers
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: 01-05-2004
Productnaam: Sprinter 2000  

Fresh Freight doet 20.000 à 25.000 aangiften per jaar. De invoeraangifte ging prima, maar Minihouse kon de omvangrijke dossiervorming niet aan. Na enige marktoriëntatie kwam hij uit bij CDS. Diens Sprinter 2000 kan wél overweg met elektronische dossiervorming. Vink: “Samen met André Hoonhout van CDS hebben we de afgelopen jaren Sprinter verfijnd en aangepast. Vanuit Sprinter 2000 kan alle basisinformatie nu in Minihouse worden opgeslagen.”
 

Verzendplatform

Declaranten vormen een dossier als basis voor een complete invoer-, uitvoer, of NCTS-aangifte (transito-aangifte). “Zij hoeven nog maar één keer informatie in te voeren. De complete aangifte wordt doorgestuurd naar Minihouse. Dat fungeert als verzendplatform.” Alle douane-retourinformatie komt allereerst daar terecht. Minihouse stuurt het vervolgens door naar Sprinter 2000. “Feitelijk werken we alleen nog met het systeem van Sprinter 2000. De douanefaciliteiten regelt Minihouse.”

Sprinter 2000 heeft als extra voordeel dat het aan Belgische douanesystemen kan worden gekoppeld. “CDS, Minihouse en Fresh Freight lopen wat dit betreft voorop.”

Bedrijf: luchtvrachtexpeditiebedrijf Fresh Freight

Software: Sprinter 2000

Leverancier: CDS in nauwe samenwerking met Minihouse

Projectleider: André Hoonhout bij CDS en Loek Vink bij Fresh Freight

Bij Fresh Freight werken ca. 25 declaranten met Sprinter 2000

Voorbereidingstijd: sinds 2004 wordt – op verzoek – programma voortdurend aangepast

Reageer op dit artikel