artikel

Tegelgroep vervangt SAP

Logistieke dienstverlening

Tegelgroep vervangt SAP
Tegelgroothandel Jos Haag heeft opslag uitbesteed aan Tegelgroep Nederland

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Tegelgroep Nederland   Leverancier/dienstverlener: Consafe Logistics Plaats: Andelst   Branche:   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Groothandel   Datum ingebruikname: 01-04-2007 Productnaam: Sattstore   Tegelgroep Nederland vervangt zijn WMS-oplossing van SAP door het pakket Sattstore van Consafe Logistics. De software wordt gebruikt voor het distributiecentrum in Andelst. De logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in tegels, verzorgt daar de […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Tegelgroep Nederland   Leverancier/dienstverlener: Consafe Logistics
Plaats: Andelst  
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Groothandel   Datum ingebruikname: 01-04-2007
Productnaam: Sattstore  

Tegelgroep Nederland vervangt zijn WMS-oplossing van SAP door het pakket Sattstore van Consafe Logistics. De software wordt gebruikt voor het distributiecentrum in Andelst. De logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in tegels, verzorgt daar de opslag voor onder meer drie tegelgroothandels.

Voorraad van Jos Haag ligt bij Tegelgroep

Tegelgroep Nederland stuurt de operatie in het dc op dit moment nog aan met de software van SAP. Het bedrijf is echter ontevreden over de hoge operationele kosten. Dat is één van de redenen waarom nu is gekozen voor het WMS van Consafe Logistics. In april 2007 start de implementatie.

 

Opslag uitbesteed

Tegelgroep Nederland werkt samen met drie groothandels:

  • Jos Haag Tegelgroothandel,
  • Mieloo Tegelimport
  • en V&S Tiles.

Alle drie bedrijven hebben de opslag van tegels en andere keramische producten neergelegd in een dc in Andelst. Tegelgroep runt dat dc en neemt daarmee de complete logistieke operatie over van de drie groothandels. Die fungeren nog slechts als inkoop- en verkooporganisatie.

 

Partner Logistics

Naast Tegelgroep Nederland heeft ook Partner Logistics het WMS van Consafe Logistics aangeschaft. Deze logistiek dienstverlener gaat het systeem implementeren in drie dc’s in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Eén van de redenen om voor Consafe te kiezen was de ervaring met het aansturen van material handling systemen.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel